Sakatlıkları Daha Hızlı Atlatmak İçin Bunları Yiyin

İyileşme süreci, en az sakatlanmanın kendisi kadar can sıkıcı. Doğru beslenme yöntemleri sayesinde ise sakatlıkları daha hızlı atlatmak mümkün.

Untitled-1

Sakatlıktan sonra yaşanan iyileşme süreci hem zaman hem de sabır gerektirir. İyi bir dinlenme ve beslenme planının ardından ise sakatlıktan en az zararla geri dönmek mümkün. Hatta bazı besinlerin tüketimi ile iyileşme süresini kısaltabileceğiniz de bir gerçek.

Sakatlığın ardından gücünüzü kaybedeceğinize ya da kilo alacağınıza dair endişe duymanız oldukça normal. Fakat hareketsiz olduğunuz bu zamanlarda, sandığınızdan daha çok kalori harcarsınız. Yani, aşırı kalori kısıtlamasına gitmeniz gerektiğini asla düşünmemeniz gerek. Eğer böyle bir kalori kısıtlamasına giderseniz vücudunuzu hem kıtlık moduna alır ve dolayısıyla da yediklerinizi depolama yoluna gidersiniz hem de iyileşme sürecini baltalamış olursunuz.

Sakatlık döneminde ilave şekerden, işlenmiş gıdalardan ve alkolden uzak durarak fazladan kalori almanın önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda, doğru beslenme tercihleri yaptığınız taktirde iyileşmenin nasıl hızlanacağının da farkına varacaksınız.

BENZER YAZILAR