Dizlerinizi Sigortalayan 5 Egzersiz

Dizlerinizin yıpranmaması için bu egzersizlerden faydalanın.

Untitled-1

Yıllar içinde dizleriniz zarar görebilir. Oturmak, kalkmak, yürümek ya da koşmak gibi sayısız hareket için kullandığınız dizleriniz, zamanla bu hareketlerin baskısı altında kalabilir. Aslına bakarsanız, Harvard Medical School araştırmacılarına göre, yürüyüş yaptığınız zaman dizlerinizin üzerine vücut ağırlığınızın 1½ katı ağırlık yüklüyorsunuz. Yani 80 kilogram ağırlığında bir erkekseniz, yürürken her bir adımınızda dizlerinize 120 kilogram ağırlık bindirmiş oluyorsunuz. Merdiven inerken ya da çıkarken, hatta squat yaparken de durum pek farklı değil.

Yaşlanmaya bağlı olarak bunca insanın diz ağrısından şikayet eder olmasına şaşırmamak lazım.

Bu önemli eklemlerinizin sağlığını koruma altına almak için ilk olarak sağlıklı bir kiloya sahip olmaya odaklanın. Modern Body’nin kurucusu, diz ve kalça eklemleri anatomisi üzerine uzmanlaşmış olan kişisel antrenör Jake Pacheco, “Aldığınız her bir kilo, yıllar içerisinde dizlerinize önemli bir baskı oluşması konusunda etkilidir.” diyor.

Antrenman rutininize bazı kilit hareketleri eklemeniz de dizlerinizi koruma altına alacaktır. İşte Pacheco’dan, dizlerinizin yıllara meydan okumasını sağlayacak 5 egzersiz:

BENZER YAZILAR