Egzersize Başlamak İçin Bahane Üretmeyin!

Yaşam koçu Tankut Ayan, bir saniyeliğine durmanızı ve kendinize şunu sormanızı istiyor: ”Ben gerçekten egzersiz yapmak istiyor muyum?”

egzersiz-yapmak

Yanıtı duyar gibiyiz: ”Çok istiyorum ama bir türlü düzenli yapamıyorum” ya da ”Zamanım yok!” Artık bu bahanelerin arkasına sığınmayın ve egzersizi her pazartesi başlanan yalancı diyetler gibi harcamayın. Şimdi size bu yola baş koymanıza yardımcı olacak bazı tüyolar vereceğiz…

Başlarken: Neden egzersiz yapmak istiyorsunuz? 

İçinde yaşadığımız bilgi çağında hemen hemen her şey sadece bir tık uzağımızda. İlk bakışta bizim için avantajlı gibi görünen bu durum, aslında bizim karar mekanizmamız üzerinde olumsuz etki yaratarak ihtiyacımız olmayan şeyleri bile istememize neden oluyor. Kısacası, günümüzde insanlar çoğu zaman neyi neden yapmak istediğinin farkında değil; sadece istiyorlar. Peki, siz neden egzersiz yapmak istediğinizi biliyor musunuz? Kendiniz için mi, yani sağlıklı ve zinde hissetmek için mi? Yoksa, dış dünyaya güzel görünmek için mi? Eğer cevabınız ”kendim için” ise okumaya devam etmenizi tavsiye ederiz. Madem ki egzersizi kendiniz için yapmak istiyorsunuz, şimdi asıl konulara gelebiliriz. 

BENZER YAZILAR