Karın Kaslarınızın Görünmemesinin 5 Nedeni

Sıkı karın antrenmanları yapıyor fakat bir türlü istediğiniz sonuçları elde edemiyorsanız, nedenleri bunlardan birisi olabilir.

Untitled-1

1- Rectus abdominis’inizi ıskalıyorsunuz

Spor salonunda dolaşan en yanıltıcı ve en zararlı söylentilerden birisi, karın kaslarınızı direkt olarak çalıştırmak için belirli bir zaman dilimi programlamaya ihtiyacınızın olmadığındır. Squatlar, deadliftler ve diğer bileşik hareketler karın kaslarınızı hedefliyor; fakat araştırmalar bize gösteriyor ki, bu hareketler rectus abdominis kaslarınızda çok az aktivasyona yol açıyor.

2- Vücut yağ oranınız çok fazla

Yıl boyunca günde iki kere karın antrenmanı yapabilir ve çoğu sporcuyu kıskandıracak kadar sağlam karın kaslarına sahip olabilirsiniz. Tabii bunu göbeğinizi sarmalayan fazla yağlardan kurtulduğunuz taktirde başarabilirsiniz. Britanyalı spor bilimci Ross Edgley, “Eğer vücut yağ oranınız %10 barajı dolaylarında değilse, six packleriniz görünür olmayacaktır.” diyor.

European Journal of Clinical Nutrition’da yayımlanan bir araştırmada ise, yağ yakımınızı ateşlemek için her öğünün ardından bir fincan yeşil çay içmenizin yardımcı olacağı ve bir fincan yeşil çayın, metabolizma tetikleyici polifenoller barındırması sayesinde yağ parçalanmasını %33 oranında hızlandırabileceği belirtiliyor.

3- Hareketleri çeşitlendirmeniz gerek

İster kabul edin ister etmeyin; vücudunuz sizden daha akıllı. Karın kaslarınızı hedefleyen hareketleri çeşitlendirmediğiniz sürece, kaslarınız antrenmanlarınıza adapte olacak ve büyümelerini durduracaktır. Karın kaslarınızı efektif bir şekilde çalıştırmanın 3 yolu var: Sağlık topu ile yapabileceğiniz rotasyon egzersizleri; plank ya da leg lift gibi statik konsantrasyon hareketleri; mekik ve sit-up gibi  fleksiyon ve ekstansiyon hareketleri yapmak.

4- Beslenmenize odaklanmıyorsunuz

Daha önce çokça duymuşsunuzdur; ama bir kez daha tekrarlayalım: Karın kasları mutfakta yapılır! Karın kaslarınızı görünür kılmak için mükemmel bir beslenme planına sahip olmanız şart.

5- Yeterince dinlenmiyorsunuz

Six pack sahibi olmak için olmazsa olmazlardan birisi de uyku. Birçok insan, büyüme hormonu seviyesinin, uyumakla ve kas kütlesi inşası ile geçen gece saatlerinde yükselişe geçtiğini bilmiyor. Dahası, az uyumak sisteminizin stres hormonu kortizol ile dolmasına, dolayısıyla da vücudunuzun daha fazla yağ stoklamasına (özellikle de göbek çevresinde) yol açar

BENZER YAZILAR