Köpeğiniz Ayrılık Acısını Aşmanıza Nasıl Yardımcı Olur?

Dört ayaklı dostlarınız, iki ayaklı dostlarınız sizi yarı yolda bıraktığında destek olabilir.

Untitled-1

Bir daha terk edilirseniz, huzuru evcil hayvanlarınızda arayın: Arcadia University’nin araştırmasına göre insanlar hayatlarımızı zorlaştırdığında, hayvanlar daha iyi hissettirebilir.

Araştırmada, sosyal olarak sıkıntı yaşamış (reddedilmiş ya dışlanmış gibi) kişilerin köpek ve kedi fotoğrafları gösterildiğinde kendilerini daha iyi hissedebildikleri gözlemlenmiş.

Neden? Araştırmacılardan Dr. Christina Brown’a göre hayvanları anthropomorphize etmeye yatkın olduğumuzu söylüyor. Yani hayvanlara insansı duygular ve özellikleri yükleme hali.

Bu duygusal durum insanlarla hayvanları daha da yakınlaştırıyor ve insanlarla uzaklaşılan duygusal durumlarda destek hissiyatı yakalanabiliyor.

Brown şöyle açıklıyor: “Kendimizi yalnız ve reddedilmiş hissettiğimizde, tekrar insanlar bağ kurmak isteriz. Eğer hayvanların da duyguları ve kişilik yapıları olduğunu düşünür, öyle yaklaşırsak, insanlarda kaybettiğimiz bağlantı hissini hayvanlarda hissedebiliriz.”

Ayrıca hayvanlar insanlardaki kötülüklerden arınmış gibi de hissettirebilirler. Çünkü reddedilme hissiyatı minimum olacaktır.

Brown’a göre araştırmada katılımcılara sadece fotoğraflar gösterilmiş. Gerçekten hayvanınızla yakınlaşıp, vakit geçirdiğinizde çok daha iyi hissedebilirsiniz.

Çünkü hayatımızda insani bakışları ve durumları kendi sahip çıktığımız evcil hayvanlarda, herhangi bir hayvana göre çok daha yansıtırız.

Örneğin bir arkadaş tarafından ekilirseniz, dört ayaklı dostunuzla daha fazla vakit geçirmeye bakın.

Tabi ne kadar da iyi hissetseniz, kalıcı bir çözüm yakalamak zor olacaktır. Evcil hayvanlar kötü hissetmenizi sağlayan durumları değiştiremezler.

Sonuçta ister istemez insanların dünyasına dönmek durumundayız. Sevgilinizle ayrılıyorsanız ve reddedilme hissi yaşıyorsanız, kendi davranışlarınızı ve karşınızdaki insanın davranışlarını tartıp değerlendirmenizi yapmalısınız.

BENZER YAZILAR