Bazı Yiyecekler Gerçekten Yağ Yakıyor mu?

Yağ yakıcı ve metabolizma hızlandırıcı yiyecekler hakkında bir daha düşünün…

Untitled-1

Temel düşünce ikna edici nitelikte: Eğer doğru besinleri tercih ederseniz, metabolizmanız daha hızlı bir modda çalışmaya başlar ve mucizevi bir şekilde yağ depolarını eritmeye koyulur. Hatta daha fazla yumurta akı, sarımsak ya da greyfurt yerseniz, daha fazla yağ yakacağınız iddia edilir.

Ne yazık ki vücudunuz bu şekilde çalışmıyor. Evet; karbonhidratlar, proteinler ya da diyet yağlar ile metabolizmanızı bir nebze hızlandırmanız mümkün. Ancak, uzun vadede baktığımızda bu hızlanma sandığınız kadar büyük miktarlarda olmuyor.

Gerçek şu ki, hangi besini tüketirseniz tüketin, metabolizmanız onu sindirebilmek ve kalorileri çeşitli görevlerde kullanabilmek amacı ile hızlanıyor. Buna besinin “ısı etkisi” deniyor ve etki her daim geçici olarak gerçekleşiyor. Hiçbir besin ise metabolizmanın uzun vadeli hızlanmasını sağlayamıyor.Araştırmalar, yağ yakıcı özellikte olduğu sürekli vurgulanan yeşil çay, acı biber, yulaf gibi besinlerin, aslında metabolizmada ölçülebilir herhangi bir artışa neden olmadıklarını tekrar tekrar gösteriyor.

BENZER YAZILAR