SÜPERSETLE SÜPER GÜCE KAVUŞUN

Daha kısa süren antrenmanla daha hızlı sonuca varım diyorsanız, çalışmanız gereken set sistemi, süpersetler.

BOSE

Süperset yöntemi, egzersizlerinizin etkisini artıran (özellikle kilo verme konusunda) ve daha az vakit harcamanızı sağlayan bir yöntemdir. Üstelik yaptığınız çalışmalarda canınızın sıkılma ihtimali de yoktur. Çünkü neredeyse hiç durmazsınız.

Süperset, iki ya da daha fazla farklı egzersizin setlerini art arda, arada dinlenmeden yapmak anlamına gelir. Bir egzersizin ilk setini yaptıktan sonra, diğer egzersizin ilk setini yapar, bir süre dinlendikten sonra aynı şekilde ikinci setlere geçersiniz.

Süpersetin neden süper olduğunu anlamanız için size küçük bir örnek daha verelim: Diyelim ki bench press ve seated cable row egzersizini 4 set olarak, 10’ar tekrar yapacaksınız ve aralarda 2 dakika dinleneceksiniz. Her tekrarın 6 saniye süreceğini varsayarsak, bir setin ortalama 1 dakikada biteceğini öngörebiliriz. Bu hesapla bu iki egzersizin bütün tekrarlarının bitmesi 24 dakika sürer. Bu iki egzersizi süperset olarak yaparsanız ve set aralarında 90 saniye dinlenirseniz, bu süre 20 dakikaya iner.

“Bütün bu tantanayı 4 dakika için mi yapıyorsun?” dediğinizi duyar gibiyiz. Ancak süpersetin tek avantajı sizi spor salonundan erken postalamak değil. Her egzersizden sonra 90 saniye dinlendiğinizi de göz ardı etmeyin. Bu sayede yeni bir egzersize başlarken vücudunuz çok daha zinde olacak. Böylece çalıştığınız ağırlıkları da çok kolay artıracaksınız. Sonuç olarak, daha kısa zamanda daha verimli bir antrenman yapacaksınız.

Süperset yöntemini daha fazla kas yapmak, yağ yakmak ve kuvvetlenmek için kullanmanız mümkün. Yapmanız gereken, antrenman programınızı süperset yöntemine göre dizayn etmek.

BENZER YAZILAR