Doğru Antrenman Hedefe Ulaştırır

Runner’s World Türkiye marka elçisi Mehmet Dumanlı, Binatlı Tugay ile birlikte çalışarak, maraton performansının artmasında ve hedefine ulaşmasında önemli bir rol oynadı. İşte Binatlı’yı her yarışta finiş çizgisine taşıyan antrenman tüyoları.

BAŞLANGIÇ

“Binatlı ile birbirimizi çok iyi tanıyorduk. Koşuyu sevmek gibi, Fenerbahçeli olmak gibi, çok fazla ortak noktamız vardı. Binatlı’nın çalıştığı spor salonunda eğitmenlik yapıyordum. Koşu ekibi oluşturduğumuz Avrasya Maratonu’na beraber gitmiştik. O zamanlar yeni hedeflere doğru ilk adımları attığımız dönemlerdi. İlk yola çıkışımızda bu derece önemli yerlere gelebileceğimizi düşünmemiştik. Koşunun insanı nasıl değiştirdiğini, iyileştirdiğini kendisi de anlattı. Bu şekilde kendimize yeni hedefler koyduk.
İlk maraton deneyiminden sonra arkasının geleceğini ikimiz de anlamıştık. Kendisi fiziksel olarak birçok sakatlık yaşadı. Pek çok koşucu bu sakatlıkları yaşıyor ancak önemli olan, doğru antrenman ve tedavi programlarını uygulayabilmek. Bunun yanında kuvvet çalışmalarını da aksatmamak lazım.”

BENZER YAZILAR