HUZURLARINIZDA TINDER REHBERİ!

Bildiğiniz üzere teknoloji çağında yaşıyoruz ve doğal olarak ilişkilerimiz de bundan etkileniyor. Yoğun tempomuzdan dolayı, yeni birileriyle tanışmak için bile çok zamanımız yok.

Hâl böyle olunca, yardımımıza Tinder gibi çöpçatanlık uygulamaları koşuyor. Ama burada başarılı olmak da sandığınız kadar kolay değil. Telefonumuza düşen “It is a match!” bildirimi ve hayallerimizi süsleyen kadınlarla eşleşme fikri bizi mutlu etse de, iş burada bitmiyor. Sanal ortamda iletişim kurarken ve kendimizi ifade etmeye çalışırken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var.

MH olarak hazırladığımız Tinder rehberinde, yaptığınız –ve yapabileceğiniz- hataları ve profilinizi nasıl yaratmanız gerektiğini mercek altında aldık.

MESAJINIZA NEDEN CEVAP VERMİYOR?

Teknolojinin işleri kolaylaştırması bekleniyor. Fakat bir erkeğe veya bir kadına sorduğunuzda, muhtemelen size tanışma uygulamalarının bu işi kolaylaştırmak için hiçbir şey yapmadığını söyleyecektir. Aslında süreç oldukça basit: Kaydırırsınız, eşleşirsiniz, mesaj yazarsınız. Ama asıl mesele işte tam burada başlıyor.

1400 kadına, “Online tanışma uygulamalarında erkekler tarafından yapılan en büyük hata nedir?” diye sorduk. Onlara göre en kötüsü vaktinden önce cinsel içerikli mesajlar göndermek. Ancak kadınları kaçıran tek şey bu değil. İletişim kurma becerilerinizin biraz gelişmesi gerekiyor ve bazılarınızın da daha fazla
beklemeden onu yemeğe davet etmesi.

Hatalarınızı düzeltmek ve daha yumuşak hamleler yapmak istiyorsanız, okumaya devam edin.

BİRİNCİ HATA

CİNSEL İÇERİKLİ MESAJLARLA ATAĞA GEÇMEK

Açılışı dirty talk ile yapmak, o da sadece takılmak istiyorsa işe yarayabilir, ama bundan daha fazlasını isteyen bir kadın arıyorsanız, bu onu kesinlikle kaçıracaktır. Ankete katılanların yüzde 61’i sanal randevu siteleri ve flört uygulamaları hakkındaki en büyük sıkıntılarının bu olduğunu söylüyor.

Siz sadece flört ettiğinizi düşünebilirsiniz, ancak o önce iletişim kurmayı tercih ediyor olabilir.

eFlirt’ün kurucusu ve CEO’su Laurie Davis, “Kadınlardan ziyade erkekler hemen bir fiziksel çekim arayışına giriyorlar. Ancak ilişki arayışında olan kadınlar, erkeklerle birçok farklı konuda etkileşime geçmek istiyor” diyor.

Eğer tek yaptığınız şey penis fotoğraflarınızı göndermek ve “İyi öpüşür müsün?” gibi masum görünen şeyler sormaksa, o tek istediğinizin seks olduğunu düşünecektir.

DAHA İYİ BİR HAMLE: Davis, “Barda bir kadının yanına gidip merhaba dediğinizi düşünün” diyor. “Bu durumda ne söylerdiniz? Bir uygulamada söyleyebileceğiniz şey tam da bu.”

Davis, “Konuşabileceğiniz ortak bir konu bularak ve ona bu alanda soru sorarak konuşmayı başlatın” diyor. Kendisine göre, açılış konuşmanızın ideal uzunlukta olması için iki cümle yeterli.

Bir uygulamanın bara göre avantajı, genellikle daha fazla bilgiye sahip olmanızdır. Onun profilini kontrol ederek işe başlayın. Kendisinin bir yarıştayken çektirdiği fotoğrafının olduğunu görüyorsanız, bunu sorun: “Koşmayı sevdiğini gördüm. Bu hangi yarış?” veya sushi’yi sevdiğine değinmişse, “Tuna mı yoksa California Roll mu?”

İKİNCİ HATA 

SORU SORMUYORSUNUZ

Bumble, Aralık 2014’te piyasaya çıktığında, kadınları sürücü koltuğuna oturttu: Eşleştiğinizde, konuşmayı onlar başlatmak zorundaydı. Ancak çoğu kadın soru sorduklarını ve erkeklerin yalnızca cevap verdiklerini ve konuşmanın orada kaldığını söylüyor. Başka bir soru soruyorlar ve yine sadece cevap alıyorlar. Ankete
katılan kadınların yüzde 14’ü en büyük hayal kırıklıklarının erkeklerin onlara hiçbir şey sormaması olduğunu söylüyor.

Kuşkusuz kadınlar da bundan suçlu olabilir ve ne soracaklarını bilmekte zorlanabilirler. Fakat en sonunda onunla ilgilenmediğinizi düşünüp mesaj göndermeyi bırakacaklardır.

Davis, “Onu beğendiğinizi ve tanımak istediğinizi göstermiyorsunuz. Bir kadın arzuyu daha fazla hissetmezse, büyük ihtimalle yanıt vermeyi bırakacaktır” diyor.

DAHA İYİ BİR HAMLE: Onu sorguya çekmeniz gerekmez; sonuçta yüz yüze bir konuşmada, kimse kimseyi rastgele soru yağmuruna tutmaz. Bununla birlikte, bir uygulamada veya tanışma sitesinde, özellikle de başlangıçta daha fazla soru sormanız gerekebilir.

“Haftasonun nasıl geçti?” sorusunu son çare olarak kullanabilir, cevap olarak “İyi” den fazlasını söyleyerek size kendisi hakkında başka bilgiler vereceğini umut edebilirsiniz. He’s Just Not Your Type (And That’s a Good Thing) kitabının yazarı Andrea Syrtash, profilinde ona sorabileceğiniz başka bir şey yoksa “Burada
yaşamak hakkında ne düşünüyorsun?” veya “Profiline bakarak senin hakkınızda bilemeyeceğim ne var?” gibi şeyler sormanızı öneriyor. “Ne olduğu önemli değil, sadece onun hakkında daha fazlasını öğrenmekle ilgilendiğinizi gösterin.”

ÜÇÜNCÜ HATA

ONA ÇIKMA TEKLİFİ ETMEYİ ERTELİYORSUNUZ 

“Buluşmak hızla alakalıdır” diyor Srytash. Siz, tanışmadan önce bağ kurmak isterken, anketimize katılan kadınların yüzde 10’u erkeklerin çıkma teklif etmelerinin çok uzun zaman aldığını söyledi.

Syrtash, “Pek çok kadın, bir plan yapıp bir araya gelmek için girişimde bulunmayan (ilk adımı atmayan) bir erkekle e-ilişkide zaman kaybetmek istemiyor” diyor.

Davis de, çıkma teklif etmezseniz, ilgilendiğiniz kadının ilgisini kaybedeceğini ya da ciddi olmadığınızı düşüneceğini ekliyor.

DAHA İYİ BİR HAMLE: Bir kadına çıkma teklif etmek için “mükemmel” bir zaman yok. Çok uzun süre beklememekle birlikte hemen de çıkma teklifi etmeyin, çünkü önce sizi biraz tanıması gerekiyor.

Davis aşağı yukarı 20 mesajdan sonra çıkma teklif etmenin iyi bir zaman olduğunu söylüyor. Bu bir iki gün içinde gerçekleşirse, aranızda samimiyet gelişir ve tanışmak için heyecan uyandırırsınız. Syrtash, mesaj sayısı ve günler bir kenara, “Eğer bir kadından hoşlanıyorsanız ve birkaç kez iletişime geçtiyseniz ona çıkma teklif edin. Aksi halde yoluna devam eder” diyor.

Daha da iyisi, bir planınız olsun. Davis, “Erkekler online tanışmayla nasıl etkileyeceklerini bilmiyorlar ya da planlarının olmadığı ortaya çıkıyor” açıklamasında bulunuyor. “Eğer plan yaparsanız, ‘Benim yerime o bir yer seçecek- bu harika!’ diye düşünecek.”

Syrtash, ne planlayacağınızdan emin değilseniz, onun profilini kontrol etmenizi tavsiye ediyor. “Pizzayı sevdiğini biliyorum. Seni çarşamba ya da perşembe günü en sevdiğim yere götürebilir miyim?” gibi basit bir şey sorabilirsiniz.

BENZER YAZILAR