PARTNERİNİZE GÖRE DAHA FAZLA MI SEKS İSTİYORSUNUZ?

Tam tersi de olabilir. Peki bu sorunu nasıl aşacaksınız?

cinsellik

Partnerinizle aynı kafada olmanız, birçok sorunu aşmanızı sağlar. Hangi filmi izleyeceğinize karar vermeniz 5 saniye sürer, yorgan kimde kavgası yaşanmaz, seks hayatınız da mükemmel olur.

Fakat burada biz bir adım daha ileri gidecek ve aranızda libido miktarı ile ilişkili bir sorun olduğunu düşüneceğiz. Ne kadar sıklıkla seks yapmak istiyorsunuz? Partneriniz de sizin kadar istiyor mu? Arada fark olabilir. Bu istenç farkı, büyük sorunlar da yaratabilir. Biz de işin uzmanlarına danıştık ve bu tip bir sorun ile karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini sorduk.

Sorun: Daha Fazla Seks İsteyen Taraf Sizsiniz

New York City’den seks ve ilişki uzmanı Megan Fleming, erkeklerin libidolarının daha yüksek olmasının nedeninin, erkeklerde daha fazla testosteron bulunması olduğunu söylüyor. Erkeklerin spontane olarak uyarılmaları, bu açıdan bakıldığında fizyolojik olarak daha mümkün. Küçük şeyler bile bizi baştan çıkarabilir ve uyarılmalara neden olabilir.

Çözüm:

Seks yapmak istediğinizi ona açık açık söyleyin. Bunu direkt dillendirmek size biraz garip mi geliyor? Film izlerken birden söyleyin, aradan çıkarıverin. Seks konuşurken kullandığımız dilin kendisi bile kendi içinde seksi olabilir. Yani, bu işe de bir fantezi gibi bakın. Sabahları onunla seks yapmayı ne kadar sevdiğinizi, bunu daha fazla yaşamak istediğinizi söyleyin. Eğer tepki vermiyorsa, işe biraz duyguları katın ve sizin için seksin ne anlama geldiğini açıklayın. Unutmayın, diyalog her konuda sizi birbirinize bağlayacaktır. Seks de bu konudan bağımsız değil.

Sorun: Daha Fazla Seks İsteyen Taraf O

Journal of Personality and Social Psychology’de yer alan güncel bir çalışmaya göre, erkekler karşı tarafın libidosunu ciddi anlamda küçümsüyorlar. Hatta, karşı tarafın isteksiz olduğunu gördüklerinde, işi başlatmaya da girişmiyorlar. Fakat kadınlar da seks yapmak istiyor. Bunu özgürce ifade edemiyor olabilirler. Dolayısıyla, sundukları ipuçları da kolaylıkla gözden kaçabilir.

Çözüm:

Taleplerini küçümsemeyin. Daha fazla seks isteyen taraf, eğer istekleri karşılanmazsa kendisini kötü hissedebilir; isteği daha az olan taraf da kendisini baskı altında hisseder. Çözüm basit: Ortak bir noktada uzlaşmaya çalışın. Ne kadar seks istediğinizi söyleyin; ondan da aynısını söylemesini isteyin. Ortaya bir zaman çizelgesi bile çıkarabilirsiniz.

 

BENZER YAZILAR