HER İLİŞKİDE YAŞANAN EN BÜYÜK SORUN

Bu hayatta her çift en az bir kere bu nedenle kavga etmiştir…

Sevgilinize banyodaki tokalarını almasını söylediğiniz zaman kötü bir adama dönüşmüş olmuyorsunuz. Bulaşık sırası onda; fakat bulaşıkların hala yıkanmadığını görüyorsunuz. Biraz söylendiniz. Yine suçlu değilsiniz. 

Kirli kıyafetleriniz yerlere saçılmış. Onu biraz kızdırdınız. Laf etmekte haklı. 

Her şeyin farkındasınız.

Neyse, bunlar küçük sorunlar. 

Zaman zaman büyük tartışmalara neden olsalar da üstesinden gelinmeyecek meseleler değiller.

Fakat bazı kavgalar, diğerlerinden daha büyüktür. Hatta o kadar büyüklerdir ki, iş çığırından çıkmadan müdahale edilmezlerse, ilişkiyi temelden sarsabilirler bile.

Peki ilişkide büyük sorunlara yol açanlar listesi denilince aklınıza ilk olarak hangisi geliyor? Tahmin edin hangisi…. Birleşik Krallık’ta 5.000 kişi üzerinde gerçekleştirilen bir ankete göre, ilişkide gerginliğe yol açan en büyük etken “para”.

Ankete katılanların %26 gibi bir çoğunluğu, parasal sıkıntıları ilişkideki en büyük kavga nedeni olarak tanımlıyorlar. İlişkide kavga nedenleri arasında parasal mevzuları birbirini anlamama, libido farklılıkları ve iş-hayat dengesindeki eksiklik gibi etkenler izliyor.

Dahası, ilişkinin süresi ne kadar uzarsa, kavga etme eğilimi de o kadar artıyor.

Tartışmaya yol açan konuların başında paranın nasıl harcandığı geliyor. 

Araştırmaya göre, çiftler para konusunda tartışma yaşadıkları zaman, genellikle bunun nedeni her iki tarafın birbirinden çok farklı para harcama alışkanlıklarına sahip olması oluyor. Örneğin, taraflardan birisi birikim yapma eğilimindeyken, diğeri güne odaklanmış olarak yaşıyor ve daha rahat para harcıyor.

Her ne kadar çoğu çift para konusunda konuşmayı saçma bulsa da ilişkinin selameti için her iki tarafın da finansal konularda görüş alışverişinde bulunmaları gerek. Tıpkı her konuda olduğu gibi, para konusunda diyalogdan kaçınmamalısınız.

 

 

BENZER YAZILAR