KAHVEYİ BOŞ VERİN, AYILMAK İÇİN BUNU YAPIN

“Bir kahve daha içersem kusacağım” dememek için bu 10 dakikalık numaradan faydalanın.

Öğleden sonra yorgunluk çöktüğü zaman, eliniz istemsiz bir şekilde kahveye gider. Ya da kafein ihtiyacınızı koladan karşılamaya çalışırsınız. Oysa ki enerjinizi toparlayıp kendinize gelmek için kafeine mahkum değilsiniz.

Physiology & Behavior’da yayımlanan yeni bir araştırmada, kronik olarak yeterince uyku alamayan 18 kadın üzerinde 2 ayrı deney yapıldı. İlk olarak, katılımcılara 50 miligram kafein verildi. Bu miktar, bir fincan kahveden elde edebileceğiniz kafein miktarından biraz daha azdı. İkinci olarak ise kadınlardan 10 dakika boyunca sabit bir hızla merdiven inip çıkmaları istendi.

Merdiven egzersizinin ardından katılımcılarda meydana gelen enerji artışı, kafeinin yol açtığından ciddi anlamda daha fazlaydı. Katılımcılar, egzersizin ardından kendilerini aniden yenilenmiş hissediyorlardı.

Ayrıca, her iki görevin ardından katılımcıların hafıza ve reaksiyon süreleri de test edildi. Sonuçlara göre, kafein ile merdiven egzersizinin bu açından pek bir farkı yoktu. Yani, fiziksel aktivitede bulunmak, mental enerjide düşüşü  gerektirmiyordu.

 

 

BENZER YAZILAR