CABRIO KEYFİNDE ÇITA ZİRVEYE ÇIKIYOR

Mercedes yeni E-Serisi Cabriolet teknolojik yenilikleri, şık tasarımı ve sürüş keyfini artıran özellikleriyle karşınızda. Yazı: Harun Harunoğlu

Mercedes-Benz, yeni Cabriolet ile birlikte E-Serisi ailesinin beşinci ve en genç üyesini satışa sunuyor. Böylece tüm E-Serisi ailesi bir yıl gibi bir süre içerisinde
yenilenmiş oluyor. Serinin bu en yeni üyesini denemek için Alpler’de iki günlük bir geziye davet edilince bu fırsatı kaçırmadım. İsviçre’ye inince ilk iş otomobilleri almak için Cenevre’den Fransa’da bulunan Crozet’e geçtik. Burada kısa bir basın toplantısı için beklerken, yeni E sınıfında bulunan çeşitli teknolojileri inceleme imkânım oldu.

Elmas görünümlü ön ızgarada tam ortada konumlandırılan “yıldız” ile yüksek performanslı LED ön farlar, “Powerdome” olarak adlandırılan güç kamburlarına sahip uzun motor kaputu ve tamamen açılan yan camlar, yeni Mercedes-Benz E-Serisi Cabriolet’nin dinamizmine vurgu yapıyor. Arkaya doğru uzayan kaslı omuz çizgisiyle ince ve zarif tasarımlı iki parça LED stop lambaları gibi detaylar, dört koltuklu Cabriolet’nin sportif dinamizmini tamamlıyor. Sedan model ile kıyaslandığında 15 mm daha alçak olan yürüyen aksam, Cabriolet’nin lüks sportif görünümünü desteklerken, standart olarak sunulan 17 inçlik jantlar sportif görünümü tamamlıyor.

Modern Lüksü Yansıtan Sportif İç Mekân

İlk gün rotası Annecey Gölü çevresinden dolaşarak, Mont Blanc tünelinden Courmayeur’e gidiş. Adeta yağlı boya bir tablonun içinde yol almaya başlıyoruz. Yol boyunca küçük yerleşimler, manzaralar, Alpler’e tırmanmaya başladıkça kıvrımları artan yollar, kısaca böyle bir yolculukla ilgili klişe sayılabilecek bütün güzellikler etrafı kaplıyor. Üstü açık bir Mercedes ile bu yollarda ilerlerken gülümsememek mümkün değil. Bu gülümsemeyi sağlayan birkaç etken var. Öncelikle içinde oturduğunuz mekân başrolde.

Yeni E-Serisi Cabriolet’nin iç mekânı lüks ile sportif tasarımı bir arada sunuyor. Gösterge panelinin üst kısmı havada süzülüyor izlenimi veriyor ve sürücü kapısı ile bütünleşen gösterişli kaplamanın üzerine konumlanıyor. Kaliteli malzemelerle ve üst düzey işçilik yaklaşımıyla bezenen kokpit, yüksek kalite algısıyla dikkat
çekerken, sportif ve şık bir karakter sergiliyor. Cabriolet’nin yaşam alanında her biri sportif tasarımlı ve son derece konforlu dört adet bağımsız koltuk bulunuyor.
Sportif tasarımlı entegre başlıklı koltuklar güçlü yan yükseltileri, koltuğun tasarımıyla bütünleşen ergonomik koltuk başlıkları ve isteğe bağlı olarak sunulan ense bölgesi ısıtma sistemi Airscarf ile benzersiz bir sürüş deneyimi vadederken, otomatik emniyet kemeri uzatma sistemi sunuluyor.

Premium Sınıf Kumaş Tente

Cabriolet’nin kumaş tentesi; koyu kahve, lacivert, koyu kırmızı veya siyah olmak üzere farklı renk alternatifleriyle sunuluyor. Kumaş olmasına rağmen kapalı olduğunda coupe bir otomobilde olduğunuzu düşünebilirsiniz çünkü ses ve ısı izolasyonu mükemmel. Ayrıca tente açıkken Aircap ve Airscarf sistemleri korktuğum gibi çevreden kopuk bir deneyim yaşamanızı sağlamıyorlar. Tersine elementlerin içinde ama rahat bir yolculuk sağlıyorlar. Rüzgârı, açık havayı hissediyorsunuz ancak yan yana oturan insanların birbirini duymak için bağrışmasını sağlayan türbülans gürültüsünden eser yok.

Anlayacağınız, Cabriolet’den alınan kumaş tente, gerek dayanıklılık gerekse kullanım kolaylığı ile yüksek kalite beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. 50 km/sa hıza kadar hareket halindeyken de açılabilen tente, 20 saniyede tamamen açılıyor ve kapanıyor. Açılan tente, bagajda kendine ayrılmış olan bölmeye tamamen sessiz bir şekilde katlanıyor. Bir rulo, tente ile bagajı birbirinden ayırıyor. İsteğe bağlı olarak sunulan Cabriolet Konfor Paketi kapsamında devreye giren tam elektrikli
mekanizma sayesinde, tente açıldıktan sonra sürücünün manuel olarak bagaj rulosuna müdahale etmesi gerekmiyor.

Sadece ses yalıtımıyla öne çıkmakla kalmayan tente, aynı zamanda mükemmel bir iklimlendirme konforu ile Cabriolet için ideal bir dört mevsim kullanımı sunuyor.

Verimliliği Yüksek, Güçlü Motorlar

Yeni Cabriolet’nin satışa sunulması ile birlikte ilk etapta yüksek verimlilik seviyesine sahip, güçlü, benzinli ve dizel motor seçenekleri sunuluyor. Sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi 4MATIC, Cabriolet için bir ilk olmasıyla öne çıkıyor. Öte yandan ilerleyen dönemlerde farklı motor seçenekleriyle ürün gamı daha da çeşitlendirilecek.

Tüm motor seçenekleri, hızlı vites geçişlerine imkân tanıyan yeni dokuz ileri oranlı otomatik şanzıman 9G-TRONIC ile kombine ediliyor. Bu şanzıman modeli aynı zamanda motor devrini mümkün olduğunca düşük tutacak şekilde programlanmış.

Üstü Açık Kullanıma Duyarlı İklimlendirme Sistemi

Cabriolet otomobiller için özel olarak geliştirilen iklimlendirme sistemi, üstü açık veya üstü kapalı sürüşleri algılıyor ve iklimlendirmeyi buna göre uyarlıyor. Alışılagelmiş iklimlendirme sistemlerinin aksine, iklimlendirme tamamen otomatik olarak gerçekleşiyor. Sürücünün üstü açık veya üstü kapalı sürüşler için özel bir mod seçmesi veya sürüş koşullarına uygun bir ısı ayarı yapması gerekmiyor. Özellikle iklimlendirmenin daha hassas olduğu tentenin açılma veya kapanma
aşamasında, sistem geçiş fonksiyonuyla araç içerisinde daha fazla iklimlendirme konforu sunuyor.

Daha Büyük, Daha Lüks 

Öncüsü ile kıyaslandığında E-Serisi Cabriolet’nin uzunluğu, genişliği ve dingil mesafesi artış gösteriyor. 4.826 mm (+123 mm) uzunluğu, 1.860 mm (+74 mm) genişliği ve 1.428 mm (+30 mm) yüksekliği ile yeni E-Serisi Cabriolet öncüsünden daha büyük. Boyutlarla birlikte iz genişliği de artıyor. 1.605 mm (+67 mm) ön iz genişliği ve 1.609 mm (+68 mm) arka iz genişliği sürüş dinamiklerine olumlu yansıyor. Yaşam alanındaki artış büyük oranda arka koltuk yolcularına yarar sağlıyor. İster sürücü olsun ister beraberindeki yolcular, her biri bağımsız dört adet koltuk benzersiz bir uzun yol konforu sunuyor.

BENZER YAZILAR