HEM FORMDA, HEM GÖBEKLİ OLUNABİLİR Mİ?

Men’s Health’e siz sorun, biz cevabını bulalım.
1
Beraber bisiklet sürdüğüm adamlar çok atletikler ama koca göbekli olanlar da var. Bir insan hem formda, hem göbekli olabilir mi?

Aslında önemli olan içeride ne olduğu. Eğer göbeğinin altında hatırı sayılır bir kas kütlesi yatıyorsa, muhtemelen arkadaşlarınız “metabolik olarak sağlıklı obezler” grubunda yer alıyor. Kilolu ama atletik bu adamların karınları sağlıksız vücut yağıyla dolu gibi görünse de, hiç sportif olmayan birine göre daha düşük oranda kalp rahatsızlığı ve diyabet riski taşıyorlar. Ancak Guelph Üniversitesi’nden Dr. David Mutch’a göre, bu grup uyku apnesi veya depresyon gibi obeziteyle ilişkili hastalıklardan muaf değil. Bir araştırmada ise, vücut kitle indeksinden bağımsız olarak atletik kişilerin kanserden ölme ihtimallerinin, hiç atletik olmayan kişilere göre daha düşük olduğu bulundu.

Sabahları 1,5 km mesafedeki iş yerime yürürken bile terliyorum. Bu bir sağlık problemi olabilir mi?

Hiç NBA maçı seyrettiniz mi? O adamlar yeryüzünün en çok terleyen adamları gibi görünürler. Aslına bakarsanız, terlemenin fitness kapasitenizle yakından ilişkisi bulunuyor. Terleme üzerine yapılan ve PLOS One dergisinde yer alan bir çalışmada, uzun mesafe koşucularının hareketsiz bir yaşam sürenlerden daha hızlı terlemeye başladıkları ve daha çok miktarda ter döktükleri bulundu. Öte yandan, dermatolog Dr. David Pariser gece uykusu sırasında terden sırılsıklam oluyorsanız bir uzmana görünmeniz gerektiğini söylüyor. Hızla ter dökmeye gelince; özellikle kilo kaybı, göğüs ağrısı veya gece titreme nöbetleri ile bir araya geldiğinde, bu durum enfeksiyon, tiroit hastalığı, akciğer veya kalp rahatsızlığı, hatta bir kanser türünün semptomu bile olabilir. Yine de çok büyük ihtimalle, genetik olarak aşırı terlemeye eğilimlisiniz. Dr. Pariser, güçlü bir klinik antiperspirantı yatmadan önce ve sabah kalktığınızda kullanmanızı tavsiye ediyor. Etkisini görmek için bu yönteme biraz zaman verin.

Eşim gayet seksi olmasına rağmen, bazen onunla seks yapmaktansa mastürbasyonu tercih ediyorum. Neden böyle?

Teoride yalnız değilsiniz. Seks tek başına yapıldığında bile stres azaltıcı bir etkiye sahiptir. Kinsey Institute araştırmacılarına göre, erkekler gergin veya stresli olduklarında mastürbasyon yapmaya
kadınlara oranla daha yatkın oluyorlar. Valparaiso Üniversitesi’nden psikoloji profesörü David Rowland, “Eğer o gün için tek kişilik orgazmı seçtiyseniz, muhtemelen geçirdiğiniz zor ve bunaltıcı gün duygu dünyanızı da yormuştur” diyor. Çoğu erkek için en iyi seks duygusal bir bağ da barındırır, ki bu da yoğunlaşmayı gerektiriyor. Hollandalı bilim insanları, düzenli bir ilişkisi olan bir kadının iki haftada bir mastürbasyon yaptığını, ancak erkek için bu sıklığın haftada iki sefere kadar yükselebildiğini buldu. Ancak mastürbasyon sıklığının partnerle yapılan sekse pek etkisi olmuyor. Araştırmacılar, partnerle yapılan seksin sıklığının, kadınlar ve erkekler için ortalama iki haftada üç sefer olduğunu buldu. Sonuç olarak normalsiniz. Eşiniz duşta neden bu kadar uzun zaman harcadığınızı merak etmeye başlamadan önce, hâlâ onu çok arzuladığınızı bilmesini sağlayın. Daha da güzeli, zor bir günü eşinizle yakınlaşarak aşmaya çalışın. Rahatlayın şaraptan destek alın ve işe konuşmakla başlayın. Rowland, bunun sizde birlikte seks yapmak için güçlü bir istek uyandıracağını söylüyor.

BENZER YAZILAR