MH BİLMECE: OFİSTEKİ KRİZ ANLARINDA DOĞRU KARARLAR VERMENİZİ SAĞLAYAN İÇECEK NEDİR?

Ofiste gerilimin arttığı dakikalarda yapılacak en iyi şey bir bardak buz gibi limonata 

Sağlığına dikkat eden biri olarak, “Ne yersen, osun” mottosuna yabancı değilsinizdir. Konu ofis ve iş hayatına geldiğindeyse, buna ufak bir ekleme yapmakta fayda var: Ne içtiğiniz de bir o kadar önemli.

Ofis ortamlarında içecek konusunda farklı gruplar vardır. Geleneklerine bağlı çay tutkunları, kendi özel kahvesini yapan kahve gurmeleri ve farklı meyveleri karıştırıp, “ben hepinizden farklıyım” mesajı veren üçüncü grup. Peki bu üç gruptan kazanan hangisi? Hiçbiri. Yeni yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, ofiste gerilimin arttığı dakikalarda yapılacak en iyi şey bu fiks menünün dışına çıkmak.

Journal of Consumer Research’de yayımlanan bir araştırmaya göre, elinizde tuttuğunuz içeceğin ısısı duygusal açıdan önem taşıyor. Pişmanlık, kızgınlık, hayal kırıklığı gibi duyguları yaşayan deneklerin ellerine soğuk bir içecek verildiğinde, gözle görülür biçimde sakinleştikleri görülmüş. Bilim insanları bunun ani ve yanlış kararların önüne geçme konusunda önemli bir yardımı olabileceğini düşünüyor.

Bu arada, şekeri tamamen yok saymanın da akıllıca olmayabileceğini eklemekte fayda var. Ohio State Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, buz gibi bir şekerli limonatayı içenler, tatlandırıcı tercih edenlere kıyasla diğer insanlarla daha fazla empati kurabilmişler. Sabır, mental enerji gerektiren bir şey ve glikoz bu konuda
bize yardım ediyor.

Anlayacağınız, gergin geçmesi beklenen bir toplantınız varsa, buzdolabında buz gibi bir limonatanız olduğundan emin olun.

BENZER YAZILAR