PLAJ VÜCUDUNA YÜKSEL

Üst vücudunuzu parçalı bir yapıya büründürecek olan “sots press” egzersiziyle, mobilitenizi artırın ve yaz bitmeden plajda çıkarma yapın.

Şapkasını ters takan sert gym çocukları, bitmeyen curl’ler yerine ara sıra Pilates yapmayı hâlâ tercih etmiyor olsalar da, mobilite çalışmalarının önemini kavramaya başlayanların sayısı yükseliyor. Ama zaman kısıtlı olduğunda ağırlık hareketlerinin cazibesi ağır basınca kurban ediliyorlar; tıpkı öğle programlarınızda yer alan L-sit hareketine olduğu gibi.

Neyse ki artık arada kalıp seçim yapmak zorunda değilsiniz. Omuz mobilitenizi artıran sots press egzersizi, aynı zamanda sizi sakatlıktan korur ve postürünüzü düzelterek daha geniş bir görünüme sahip olmanızı sağlar. Dahası da var: Merkez bölgenizi çalıştırır, üst vücudunuzdaki kas belirginliğini artırır ve tüm büyük kaslarınızı çalıştırarak metabolizmanızı ateşler.

Halteri yukarı kaldırdığınızda dirseklerinizi kilitlemeniz ve kollarınızın V konumu alması gerektiğini söyleyen CrossFit antrenörü Simon de Gruchy, “Kol kuvvetine dayalı olan U konumunu almaktan kaçının” diyor.

Sots press egzersizinde uzmanlaşarak vücudunuzu plaja hazır hale getirebilir, dengenizi artırabilir ve diğer kaldırmalarda ihtiyacınız olan esnekliğe sahip olabilirsiniz. Hareket sayesinde tüm yıl boyunca dimdik ayakta olacaksınız.

Bu Hareketi Yaparak Ne Kazanacaksınız?

  • Tam vardiya metabolizma
  • Olimpik kaldırma gücü 
  • Sakatlığa karşı direnç 

1/ Sağlam Dur

Halteri snatch tutuşuyla kavrayarak sırtınızın üst tarafına yerleştirin. Derin bir squat yapın. Bu şekilde duraklayın ve kendi kendinize, “Şimdi başarıyla yükseleceğim” deyin.

2/ Press Yap

Dirseklerinizi düzleştirerek halteri ensenizin üzerinden yukarıya doğru kaldırın. Kürek kemiklerinizi birbirine yaklaştırın ve aşağıya iterek sırtınızı destekleyin.

3/ Ayağa Kalk

Halteri kilitledikten sonra kalça kaslarınızı kullanarak ayağa kalkın. Kalça kaslarınızı tamamen uzatın. Halterin başınızın üzerinde titrememesi için merkez bölgenizi harekete dâhil edin.

4/ Yerine Yerleştir

Tamamen ayağa kalktıktan sonra halteri zemine yerleştirin. Kuvvet kazanmak için hareketi haftada iki gün, 4-6 tekrardan 5 set şeklinde yapın.

BENZER YAZILAR