CEHENNEMDEN GELEN ŞINAV ANTRENMANI

Bu tek hareketlik egzersizi yaptıktan sonra göğüs kaslarınız tişörtünüzü patlatacak.

1Bu göğüs egzersizi sadece tek hareket içeriyor; Şınav. Fakat oldukça zorlu. Çünkü Men’s Health Fitness Direktörü BJ Gaddour’a göre kümülatif olarak aynı kas grubunu etkileyecek şekilde farklı tempolar yapıyor olacağız.

Öncelikle, hızlı olmalıyız. Tek seferde yapabileceğimiz maksimum sayıda tekrar yapmamız gerekiyor. Bu tempo göğüs kaslarınızda sürekli bir gerilim yaratacak ve kas büyümesini maksimize edecek.

Bir tane daha patlayıcı tekrar yapamadığımız noktada, havada biraz yukarıda durarak hemen bir isometric duruş yapacağız. Durabildiğiniz kadar uzun süre bu pozisyonda kalın. Gaddour’a göre hareketin en zorlu kısmı olan alt noktasında güç ve denge sağlamış olacağız.

Son olarak yapabildiğiniz kadar çok sayıda egzantrik şınav çekin. 3 saniyede vücudunuz zemine indirin, dizlerinizi zemine koyun ve şınav pozisyonunun üst noktasına hızlıca geri dönün. Tekrarlar arasında duraksamayın.

Gaddour’a göre araştırmalar vücut ağırlığınızı yavaşça yere indirmenin göğsünüzde kas gücünün ve dayanıklılığının uyarımını sağlıyor.

1 tekrar daha yapamayacak hale geldiğinizde ve göğüs kaslarınız tişörtünüzü patlatacak noktaya geldiğinde bırakın.

BENZER YAZILAR