DAHA FAZLA B12 VİTAMİNİNE İHTİYACINIZ OLABİLİR Mİ?

B12 vitamini eksikliği, teşhis edilemeden yıllar boyunca sürebilir.

b12

Sinir sistemi fonksiyonları ile DNA&RNA üretimi için ihtiyaç duyulan B12 vitamini, vücudunuzda bulunan her hücrenin yapı taşı konumunda. Ruh halinizin düzenlenmesinden sağlıklı bir sindirim sistemine kadar her şey için B12 vitaminine ihtiyaç duyuyorsunuz. Fakat şöyle bir durum da var: Çoğu insan B12 vitamini eksikliğinin semptomları hakkında yeterli bilgiye sahip değil.

Aslında, B12 eksikliği siz hiç farkında olmadan yıllarca devam edebiliyor. Semptomları arasında aşırı yorgunluk, nefes darlığı ve kas güçsüzlüğü gibi sorunların bulunduğu B12 eksikliği, aynı zamanda dikkat dağınıklığı, konuşurken doğru kelimelerin seçilebilmesi ya da hafızanın zayıflaması gibi sonuçlar da doğurabiliyor. Benzer olumsuzluklar ellerde ve ayaklarda oluşan karıncalanma ile uyuşma için de geçerli.

Stresli yaşam koşullarına ya da koşuşturmalara bağlı olarak B12 eksikliğinin fark edilebilmesi ise güç. Sıraladığımız etkenlerde ise bu vitamin eksikliğinin ihtimali daha yüksek. Şimdi listeyi dikkatlice inceleyin ve tehlike altında olup olmadığınızı keşfedin.

BENZER YAZILAR