6-PACK’İN YAŞI YOK!

Ortalıklarda görünmeyen kaslarınızı, dört temel kuralı izleyerek, bu adamın yaşında dahi çıkarmanız mümkün.

Men’s Health Fitness Danışmanı Bill Hartman, bundan altı ay önce çoğumuz gibi formda olan ancak uzun çalışma saatleri yüzünden yıllar içinde beslenme düzeni yoldan çıkan bir adamdı. Elbette haftada birkaç gün çok sıkı çalışıyordu ve sağlıklı şeyler yiyordu. “Yalnız porsiyonların boyutuna pek dikkat etmiyordum”
diyor. Mesela bir avuç olması gereken kaju atıştırmalığı beş-altı avucu buluyordu. Bu da 600 kalori demek.

ABD’de bir spor salonu bulunan antrenör Hartman, 50’li yaşlar yaklaşırken değişikliğe gitmek için bir ilham kaynağına ihtiyaç duyuyordu. Fitness uzmanı Jack LaLanne’nin doğum günlerinde kendine yeni bir fiziksel mücadele belirlediğini hatırlayan Hartman, “Ben de bu tarz bir çılgınlık yapmaya karar verdim” diyor. Hedefini koymuştu: Yağ kütlesini azaltıp kas kütlesini artıracaktı ve podyumlara çıktığı 20’li yaşlarındaki gibi iri bir fiziğe sahip olacaktı. Fakat bu kez daha fazla emek vermesi gerekiyordu. Çünkü yağ yakıp kas kütlesini artırmak, her geçen yıl daha da zorlaşan bir şeydi. Bu hedefle arasında önemli bir engel daha vardı: 35 yaşından sonra azalmaya başlayan testosteron ve yavaşlamaya başlayan metabolizma. Ancak bir vücut geliştirmecinin gideceği yol yine de belliydi: Sıkı bir diyet ve antrenman.

Hartman ilk olarak kusursuz bir fitness planı belirledi. Daha sonra Men’s Health Beslenme Danışmanı olan arkadaşı Mike Roussell’dan hem iştahını kapatacak, hem de karın kaslarını ortaya çıkarak bir beslenme programı istedi.

Geriye yapılacak tek bir şey kalıyordu: planlara uymak.

Bugüne gelirsek, Hartman 11 kilo vermiş ve yağ oranını yüzde 7 civarına kadar düşürmüş durumda. Tüm bu gelişme Hartman’ın genel sağlığına da iyi geldi; yaş aldıkça sağlık sorunlarına yol açan iki faktör olan enflamasyonu azalttı, insülin seviyesini iyileştirdi. Bu durumu, “Küçük köpekler daha uzun yaşar” diyerek örneklendiriyor.

Siz de aynı şekilde vücudunuzu yeni bir düzene sokmak ve fazlalıklarınızdan kurtulmak istiyorsanız, Hartman’ın izlediği programın dört temel kuralını hayata geçirin.

BENZER YAZILAR