SERTLEŞME SORUNU HAKKINDA YANLIŞ BİLİNEN 10 ŞEY

Her 10 erkekten 3’ünün yaşadığı sertleşme sorunu hakkında eğri oturup doğru konuşma zamanı…

sertlesme-sorunu

Sertleşme sorunu hakkında elimizde yeterince bilgi mevcut. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yok. Fakat asıl sorun, ortalıkta dolaşan yalan yanlış bilgilerde.

İşe yaramayan mucizevi haplar ya da takviyeler hakkında bol bol bilgi toplamak da penisiniz için hiçbir fayda sağlamayacak.

Asıl bilmeniz gereken, alt taraflarda işlerin nasıl yürüdüğü hakkında net bilgiler. Biz de kafanızdaki soru işaretlerini gidermek ve sizi doğrulara kavuşturmak için, sertleşme sorunu hakkında etrafta dolaşan 10 büyük yalanı derledik.

 

Yanlış #1: “Sertleşme sorunu, penis ile ilgili tek bir sorunu işaret eder.”

Doğru: University of Wisconsin School of Medicine and Public Health’ten Ürolog Dr. Daniel Williams, “Sertleşme sorununun tanımı, her erkek için aynı değildir.” diyor.

Sertleşme sorunu terimi, genellikle seks için yeterli olacak seviyede ereksiyon olamamak ya da ereksiyonu koramamak olarak tanımlanıyor.

Bazı erkekler ilk başta erekte olma konusunda sıkıntı çekerken, diğer erkekler ereksiyonu sürdürme konusunda sorunlar yaşıyor.

Her iki durumda da, penetrasyon için ihtiyaç duyulan ereksiyon sağlanamamış oluyor.

Yanlış #2: “Sertleşme sorunu, sadece yaşlı insanların başına gelir.”

Doğru: Sertleşme sorunlarının yaşın ilerlemesi ile birlikte daha sık yaşandığı doğru; fakat buradan yola çıkarak genç erkeklerin sertleşme sorunu yaşamayacağını söylemek zor.

American Journal of Medicine’da yer alan bir çalışmada, 20-39 yaş aralığındaki erkeklerin %85’i, “her zaman” ya da “neredeyse her zaman” seks için yeterli seviyede ereksiyonu sağlayabildiklerini belirtmişler.

Kalan %15’lik kısım ise en azından arada sırada ereksiyon konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtiyorlar.

40-59 yaş aralığı söz konusu olduğunda, erkeklerin %20’si genellikle ereksiyon sorununda sorun yaşamadıklarını, %12’si arada sırada sorunlarla karşılaştıklarını, %2’si ise asla erekte olamadıklarını söylemişler.

 

Yanlış #3: “Başınıza bir kere gelirse, hep gelir.”

Doğru: Yatakta sertleşme sorunu ile bir kere karşılaştıysanız, endişelenmeniz yersiz.

Bunun nedeni muhtemelen geçici bir sorundur. Örneğin fazla alkol almış olabilir, ofiste zorlu bir haftayı geride bırakmış olabilirsiniz.

Diğer yandan, eğer 3 aydan uzun bir süredir sertleşmede sorun yaşıyor ya da sertliğinizi koruyamıyorsanız, ortada kronik bir durum boy göstermiş olabilir. Bu durumda, neler olduğunu öğrenmek için doktorunuzla görüşmelisiniz.

Yanlış #4: “Tüm mesele kafada biter.”

Doğru: Dr. Williams, “Çoğu vakada, sertleşme sorunu hem psikolojik hem de fizyolojik etkenlerin birlikteliğini gerektirir.” diyor.

Örneğin, sertleşme sorununun fiziksel bir nedeni olabilir: Genellikle penisinize kan taşıyan damarlarınızda bir sorun olabilir.

Fakat bu sorun hakkında ne kadar stres yaparsanız, sertleşme konusunda o kadar sıkıntı yaşayacağınızı bilmelisiniz.

Doktorunuza danışmadan önce, soruna dair bir günlük tutun. Bu sayede, sorunun nedeninin aydınlatılması ve en iyi tedavi yönteminin belirlenmesi için doktorunuza yardımcı olmuş olursunuz.

Yanlış #5: “Sorun sadece penisinizle ilgilidir.”

Doğru: Ereksiyon sorununuz, vücudunuzda gizli bazı sorunları işaret ediyor olabilir.

Örneğin kalp sorunlarından bahsedelim. Yüksek tansiyon ya da yüksek kolesterol gibi sorunlar, kan damarlarınıza zarar vererek penise yönelen kan akışını kısıtlayabilir.

Ayrıca, kalp hastalıklarından çok daha önce de ereksiyon sorunları yaşamaya başlayabilirsiniz.

Sertleşme sorunu, aynı zamanda diyabet, düşük testosteron ve klinik depresyon gibi sorunları işaret ediyor olabilir.

BENZER YAZILAR