YATTIĞIN YERDEN KARIN KASI

Başlık sizi aldatmasın. Karın kaslarınızın alev almasını sağlayacak olan Medicine Ball Hollow-Body Hold egzersiziyle, hareket etmemenin bile ne kadar zor olduğunu anlayacaksınız.

Şu anda karın kaslarınıza çığlık attıracak bir hareketle karşı karşıyasınız. Hollow body pozisyonu, jimnastikçiler için temel pozisyonlardan biridir. Bu şekilde durabilmek için üst ve alt vücudunuzu zeminden birkaç cm kadar kaldırmanız gerekir. Ancak bunu yapmak anlatıldığı kadar basit değil. Çünkü bu şekilde durabilmek için baştan ayağa tüm kaslarınızın çalışması gerekiyor. 

Medicine ball hollow-body egzersizini yaparken, geleneksel statik egzersizlerin aksine ayaklarınızın arasında 2-4 kiloluk bir sağlık topu tutmanız lazım. Bu zorlu hareketi ilk defa yapıyorsanız muhtemelen 15 saniye boyunca sürdürebileceğinizi söyleyen antrenör Sam Stauffer, “15’inci saniyenin ardından karın kaslarınız yanmaya ve vücudunuz sarsılmaya başlayacaktır” diyor. 

Egzersizin getirilerinin de zorluğundan aşağı kalır yanı yok. Zira karın kaslarınızın yanı sıra oblik kaslarınızı da etkili bir şekilde çalıştıracak olan bu hareket, kapsamlı bir merkez bölge egzersizi olma özelliği taşıyor. Bununla birlikte genel kuvvetiniz ve tüm vücut dayanıklılığınız da artacak. İlginizi çektiysek ve denemeye hazırsanız, sizi piste alalım. 

BENZER YAZILAR