WINGS FOR LIFE İÇİN TÜYOLAR

Wings For Life World Run organizasyonunun elçisi olan başarılı koşucu Ahmet Arslan, 7 Mayıs’taki yarışa katılmayı düşünenler için motivasyon tavsiyelerini paylaşıyor.

Red Bull sporcusu Ahmet Arslan, 24 ülkeyle aynı zamanda düzenlenen ve Türkiye ayağı İzmir’de saat 14.00’te start alacak olan Wings For Life World Run’ın elçiliğini üç yıldır üstleniyor. Diğer koşu yarışlarından farklı olarak bir bitiş çizgisi olmayan bu yarışta, koşuculardan 30 dakika sonra yola 15 km hız ile çıkan ve her saat başı 1 kilometre hız artıran yakalama aracı sizi geçtiğinde, yarış sizin için bitiyor. Yarışın tüm gelirleri ise omurilik felçlilerinin tedavisine yönelik fona aktarılıyor. Dağ koşusunda dünyanın en iyileri arasında gösterilen Ahmet Arslan da etkinlik öncesi, ilk kez koşmaya hazırlananların ihtiyaç duyabileceği motivasyon ipuçlarını sıraladı.

Kendinizi İnandırın

“Koşmak asla gözünüzde büyümesin, kilometreler size aşılmaz dağlar gibi gelmesin. Siz cesaret edin ve ilk adımları atın, bir süre sonra bir bakmışsınız, mesafeler size yetmez olmuş. Beyninizi ikna edin, vücudunuz da süreç içinde uyum gösterecektir.”

Fedakârlık Yapın

“Koşmak için asla ve asla ideal zamanı beklemeyin. En ideal zaman, karar verip harekete geçtiğiniz zamandır. Gündelik hayatta birçok konuda olduğu gibi, koşmak istediğimiz zaman da içimizde bir isteksizlik, daha uygun zaman kollama düşüncesi olabilir. Bu ruh hali de sizi koşmaktan alıkoyabilir. En iyisi bahanelerin ardına sığınmadan çıkıp koşmak.”

Düzenli Yaşayın

“Koşmak için, spor yapmak için zamanım yok, yorgunum demeyin. Yorgunluk bedenimizde değil, beynimizdedir çoğu zaman. Ve bu yorgunluğun en büyük ilacı, kendini dışarı atıp açık havada zaman geçirmek, yürümek, koşmaktır. Gündelik hayatta daha düzenli, planlı yaşayınca spor yapmak için yeterli zamanınız fazlasıyla olacaktır. Akşamları 20 dakika erken yatmak, sabahları 30 dakika erken kalkmak, işe giderken biraz daha hızlı adımlarla yürümek, o an yapılması gereken işleri sonraya ötelememek, boş yere sizi laf kalabalığına boğan arkadaşınızdan 5 dakika erken kurtulmak, kahve keyfini 5 dakika daha kısa kesmek, size koşmak için yeterli zamanı sağlayacaktır.”

Keyif Alın

“Keyif vermeyen, mutlu etmeyen işlerin sürekliliği olmaz. Eğer ki sporu ve koşuyu hayatımızın bir parçası haline getirmek istiyorsak, en önemli faktör onu sevmektir. Koşu ile olan birlikteliğinizin uzun süreli olmasını istiyorsanız, ona vakit ayırmaktan keyif almalı, onunla geçirdiğiniz zamanı sevgili ile geçirilen zaman gibi özlemelisiniz.”

Deneyin, Sonra Karar Verin

“Bugüne kadar en çok duyduğum sözlerden bazıları, ‘O kadar koşulur mu, delirdin mi?’ veya ‘Sende ciğer yok mu, kendine makine mi bağladın?’ olmuştur. Bunu söyleyenler, harekete geçtikleri takdirde neler yapabileceklerinin farkında değiller. Deneyip görmek yerine yapamam, olmaz diyerek kendilerini sınırlamayı daha kolay buluyorlar sanırım.”

Sevdiğiniz İşleri, Sevdiğiniz Ortamlarda, Sevdiğiniz İnsanlarla Birlikte Yapın

“Tek başına ve monoton şekilde koşmaya çalışmayın. Sizin gibi koşmaya tutkulu arkadaşlarınız olmalı, içinizdeki koşu aşkını bazen onlarla paylaşmalısınız, sevilen işi birlikte yapmayı denemelisiniz. Hatta işin içine birazcık tatlı rekabet katmak sizi koşmaya daha çok bağlayacaktır.”

Wings For Life’a hazırlanan katılımcılar, wingsforlifeworldrun.com/tr/tr/ adresinden özel antrenman programlarına ve beslenme tavsiyelerine ulaşabilirler.

BENZER YAZILAR