EN FECİ BENCH PRESS FİYASKOLARI

Bu videolar ile güldürürken düşündürüyoruz…

Ağırlık antrenmanlarının klasiğidir bench press… Her ne kadar silkme ya da koparma gibi tüm vücut hareketlerinin gösterişine sahip olmasa da, üst vücut kuvvetinin sergilenmesi açısından önemli bir sınavdır. Hareketin kurgusu basittir ve size birçok fayda sağlayabilir. Fakat aşağıdaki videolarda da görebileceğiniz gibi, bench press’i yanlış yapmak da bir o kadar kolay. Eğer göğsünüze, gırtlağınıza ya da karnınıza daha önce halter yemiş birisiyseniz, herhalde dediklerimizi çok iyi anlıyorsunuzdur…

Burada bulacağınız videoların bazıları gülümsemenize neden olabilir. Kim bilir, içinizi merhamet duygusu da kaplar belki. Fakat sizi biraz düşündürecekleri kesin. 

Böyle videolarda başrol oynamak istemeyeceğinizden eminiz. O yüzden, bench press güvenliğinize dair söyleyeceklerimiz de kulağınıza küpe olsun:

1. Sizi gözeten birisi olmadan bench press’e girmeyin. Hatta, yanınızda birisi olmadan ağırlık çalışmasanız, en iyisini yapmış olursunuz. 

2. 125 kg kaldırabiliyor olmanızda sorun yok. Kimsenin sizin kaldırdığınız miktarla ilgilenmeyeceği ortada. Ama başınızda birisi olsa bile, kaldıramayacağınız ağırlıkların altına yatmaya çalışmayın. Arkadaşınıza da yazık etmeyin. Zira her tekrarda o da sizinle birlikte bir anlamda deadlift yapmak zorunda kalıyor. 

3. Ağırlık plakalarını klips ile sabitlemeyi unutmayın. O plakaların yere düşmesi ile çıkacak sesi kimse sevmiyor. Sevmeyecek de.

Şimdi konumuza geri dönelim ve en feci bench press fiyaskolarını izleyelim:

BENZER YAZILAR