Bira göbeğini engelleyin

Alkol kalori ve karbonhidratla dolu olduğu için dozunu kaçırmak kilo almanıza sebep olabilir. 

Ama zaten her şeyin dozunu kaçırmak buna sebep olur. Çalışmalar genellikle, limitini aşmayanların – diyelim ki günde iki bira – içki içmeyenlere kıyasla daha kilolu olmadığını gösteriyor. Hatta Current Obesity Reports’ta yayımlanan bir çalışma, içki içenlerin içkiyi ağzına sürmeyenlere kıyasla kilolu olmaya daha az eğilimli olduğunu buldu.

Yine de, kilo her şey demek değil. Mayo Clinic’teki araştırmacılara göre, bira içenlerle beraber anılan göbek çevresindeki ekstra yağ, yağsız tiplere kıyasla sizi metabolik hastalıklara dört kat daha fazla açık hale getiriyor. Alkole geri dönerek aldığınız gerçek risk burada yatıyor.

Biranızı yudumlamanın zevkinden feragat etmeden uzun süreli sağlığınızı korumak için ağırlıklarla haşır neşir olun. Kişisel antrenör Emma Storey-Gordon, “Kas iç yağlanmayı önleyebilecek bir şekilde ‘aktiftir,” diyor. Metabolizma hızınızı artırır.

Vücudunuz iştahınızın artmasını sağlayarak yağ depolarını korumaya programlanmış olsa da, kalori alımınızı belli bir zaman aralığında sınırlayarak (16:8 orucunu deneyin) kilo almanın önüne geçebilirsiniz. “Daha doyurucu olan daha büyük öğünlerin tadını çıkarabileceksiniz,” diyor Storey-Gordon. Hem de kalori sınırınızı aşmadan.

Son olarak, günde 30 gram lif almayı hedefleyin. Bu, midenizde sağlıklı bir mikrobiyom oluşumunu destekleyerek enflamasyonu ve obezite riskini azaltır. Buna kadeh kaldırılır.

BENZER YAZILAR