60 SANİYEDE DAYANIKLILIĞINI ATEŞLE VE HIZLI BİTİR

Kuvvet egzersizleriyle ısınırsanız, çelikten tekerlekler bile size vız gelir. 

z2

İngiliz bisikletçilerin son yıllardaki başarıları gerçekten göz ardı edilmeyecek cinsten. Ada sporcuları iki tekerlek üzerinde Şanzelize Caddesi’nden Rio Olimpiyat Velodromu’na uzanan oldukça önemli başarılar elde ettiler. Sizin Olimpiyat yarışlarında gözünüz olmasa bile, bilimin ışığında hafta sonunda performansınızı artırabilirsiniz.

Brezilya Üniversitesi araştırmacıları, zamana karşı yarışlardan önce yapılan ağır bacak direnci egzersizlerinin, bisikletçilerin hızlarını ve dayanıklılıklarını artırdığını keşfetti. Journal of Strength and Conditioning Research’te yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, yapacağınız sporla bağlantılı hedef kasları yoğun bir eforla çalıştırdığınızda, hemen sonrasında bu kasları daha iyi performansla kullanabiliyorsunuz.

Bu olguya ise “aktivasyon sonrası potansiyalizasyon” adı veriliyor. Bu durumun aynısı, vücut geliştirmecilerin kısa süreli ısınmalar sonrasında daha yüksek ağırlıkla daha fazla tekrar çıkarabilmesinde de görülüyor.

Hedef kaslarınızı müsabaka ya da faaliyet anından önce çalıştırdığınızda, maksimum oksijen tüketiminiz artıyor ve bununla birlikte laktik asit seviyeniz azalıyor. 20 kilometrelik bir mesafede yüzde 6 oranında daha iyi bir süre elde ediyorsunuz. İster bir tırmanış yarışı öncesi, ister bisikletinizle ofise giderken, yola çıkmadan evvel pedallara daha iyi asılabilmek için vücut ağırlığınızla 10-15 tekrardan 2 set squat yapın ve set aralarında 20 saniye dinlenin. Unutmayın, işleyen demir pas tutmaz.

 

BENZER YAZILAR