30 dakikalık tabata antrenmanı

Göbek yağlarınıza elveda diyebilirsiniz.

Eğer gerçekten işe yarayacak ve sizi ter içinde bırakacak bir antrenman arıyorsanız, Tabata antrenmanlarına her daim güvenebilirsiniz. 2’ye 1 oranına dayalı bu interval antrenman, vücudunuzu her anlamda ciddi biçimde çalıştıracak.

Bu antrenmanda, antrenör Hannah Eden pliometrik, merkez ve dambıl hareketlerini tek bir antrenmanda birleştiriyor ve vücudunuzu 30 dakika boyunca zorlamayı hedefliyor.

İlk turda burpee ve high knees hareketlerinden oluşan kombinasyonlarla ve plank walkout ile kondisyon kazanacak, merkez bölgenizi kuvvetlendirecek ve stabilitenizi iyileştireceksiniz.

İkinci turda ağırlık kullanacak ve kaslarınızı daha fazla gelişmeye zorlayacaksınız.

Üçüncü ve son turda, reverse burpee tuck jump ile nefes nefese kalacak ve de karın kaslarınızı ciddi anlamda zorlayacaksınız.

3 turu 1 kez yapmanız, metabolizmanızı ateşlemek için yeterli. Fakat asıl etkisini hissetmek için 2 kez yapmanız gerek. Şimdi yağlara veda etme zamanı!

Talimatlar:

Aşağıda yer alan hareketleri, her birini 20’şer saniye sürecek şekilde, aralarında 10’ar saniye dinlenerek yapın.

1a. Burpee ve high knees

1b. Plank walkout

Bu, 1 turdur.  Toplamda 4 tur yapın. Bir sonraki aşamaya geçmeden önce 1 dakika bekleyin. Sonrasında, aşağıda yer alan 2 hareketi 20’şer saniye yapın; hareketlerin arasında 10’ar saniye dinlenin.

2a. Dumbbell bicep curl (dinlenme sırasında da taşımaya devam edin)

2b. Dumbbell high pull (dinlenme sırasında da taşımaya devam edin)

Bu, 1 turdur. Toplamda 4 tur yapın. Bir sonraki aşamaya geçmeden önce 1 dakika dinlenin. Sonrasında, aşağıda yer alan 2 hareketi 20’şer saniye yapın; hareketlerin arasında 10’ar saniye dinlenin.

3a. Reverse burpee tuck jump

3b. V-up and knee tuck sit-up

Tüm antrenmanı 2 kere yapın.

 

BENZER YAZILAR