DÜŞÜK TANSİYONUN TOHUMUNU EK

Kalbiniz sıkışıyorsa ve kendinizi gergin hissediyorsanız, bırakın keten tohumu tansiyonu düşürsün.

keten-tohumu

Hipertansiyon kaynaklı gerginlikler yaşıyorsanız, çaresi mutfakta gizli. Beslenme uzmanları uzun bir süredir yüksek omega 3 içeriğinden dolayı keten tohumu yağını övüp duruyorlardı ancak Avusturalyalı araştırmacılar, bu tohumların kendisinin tansiyonu kontrol altında tutabildiğini buldu.

İlginizi Çekebilir: Şeker Gibi Tansiyon

Araştırmaya göre, günde iki ila dört yemek kaşığı tane veya öğütülmüş keten tohumu tüketen kişiler sistolik (yüksek) tansiyon değerlerinde ortalama 3,4 civarında bir düşüş gördüler. Bu felç riskinizin de yüzde 10 civarında düştüğü anlamına geliyor. Araştırmacılar, keten tohumunda bulunan alfa-linoleik asidin kandaki yan ürünlerden yağ asitlerinin miktarını düşürdüğünü, bu sayede damarların daralması ve tıkanmasını önlediğini düşünüyor. Böylesi hayati faydaya karşılık damağınızı zorlamayan, ay çekirdeğine benzer fındıksı bir tada sahip. Tansiyon aletinin göstergeleri karanlık tarafa geçmesin diye keten tohumunu çorba, salata ve kahvaltılık gevreklerinize serpin.

İlginizi Çekebilir: Tansiyona Karşı Üzüm

Bu konu, Men’s Health‘in Şubat sayısında yer almaktadır. Şubat sayımızı App Store’dan ücretsiz olarak indirmek için: apple.co/1NlO29z

BENZER YAZILAR