ANTRENMAN SIRASINDA PROTEİN SHAKE İÇİLİR Mİ?

Protein shake zamanlaması konusunda kafaları kurcalayan bu sorunun yanıtını açıklıyoruz.

protein-tozu

Egzersiz yaparken protein almak, spor salonundaki arkadaşlarınızla paylaştığınız ortak bir yanılgı. Ağırlıkların arasında  elinizde shaker ile dolaşmak erkeksi bir görüntü yaratıyor olabilir ama fit ve güçlü bir erkek görünümü için aslında pek katkı sunduğu söylenemez. Yani sorunuzun kısa cevabı hayır,set aralarında mideye indirmenin gereği yok. Uzun cevabı ise şöyle: Egzersiz yaparken protein almanın faydası çok az olduğu gibi, kaslarınızın toparlanma sürecini de baltalıyor. Bir araştırma, kas büyümesini maksimize etmek için kandaki amino asit seviyelerinin yüksek olması gerektiğini söylüyor. Uzun bir antrenman süresince protein shake içmek bu yükselişi sağlamıyor ama protein karışımını kafaya dikme işini metabolizmanızın tavan yaptığı antrenman sonrasına sakladığınızda istenilen etki gerçekleşiyor.

Egzersizle birlikte protein almanın vücudunuza kuvvet ve dayanıklılık kazandırdığı fikrine de kapılmayın. Dayanıklılık işini BCAA protein tozuna bırakın. Sözün özü, içmeden önce bir kere daha düşünün.

İlginizi Çekebilir: Protein Shake’inizi Ne Zaman İçmelisiniz?

Bu konu, Men’s Health‘in Şubat sayısında yer almaktadır. Şubat sayımızı App Store’dan ücretsiz olarak indirmek için: apple.co/1NlO29z

BENZER YAZILAR