ANTRENMAN SIRASINDA NE KADAR SU İÇMELİ?

Antrenman sırasında kaybettiğiniz sıvıyı düzgün bir şekilde telafi etmek için okumaya devam edin.

fitness-su

Sonsuz terliyor musunuz? Önemli değil: Diğer memelilere göre biz insanlar daha fazla terliyoruz. Bu yüzden de elektrolit ve su  kaybı meselesi, performansımız için daha kritik bir rol üstleniyor.

Elektrolitler neden bu kadar önemli? Kanımızda ve diğer vücut sıvılarımızda bulunan bu mineraller, hidrasyonu, pH seviyesini, kritik kas ve sinir fonksiyonlarını düzenliyor.

Su dengesi nasıl korunur?

Antrenman öncesi: Herhangi bir aktiviteden en az 15 dakika önce su içmeye başlayın.

Antrenman sırasında: Her 20 dakikada bir 250 ml su içmeye çalışın.

Su alımınızın yeterli miktarda olup olmadığını anlamanın en pratik yolu idrarınıza bakmanızdır. Ne kadar berrak olursa o kadar iyi. Eğer rengi limonata ya da ice tea rengindeyse, susuz kalmışsınız demektir.

Fazla mı terliyorsunuz?

Bu mevzuyu netleştirmek için şunu yapın: Antrenmandan önce ve sonra tartılın. Antrenmanda ne kadar su içtiyseniz, onu da hesaba katın.

 

Örneğin, antrenmanın ardından yarım kilo daha hafiflediyseniz, bir sonraki antrenmanınızdan önce ya da antrenman sırasında 1 litre su için.

Ne içmeli?

İşin en iyi ilacı nedir derseniz, yanıtımız “su” olur. Fakat eğer gerçekten çok ama çok terliyorsanız ve 30 dakikadan fazla antrenman yapıyorsanız, sporcu içeceklerinden faydalanmanız sizin için daha iyi olacaktır. Bu içeceklerin içerisinde potasyum, sodyum ve diğer mineraller bulunur. Ayrıca bu içeceklerdeki karbonhidrat konsantrasyonu sayesinde, emilim içme suyundan %30 daha hızlı olacaktır. Yani, enerjinizi normal sudan daha hızlı toplarsınız.

 

Her ne içerseniz için, belirli aralıklarla, yudum yudum için.

BENZER YAZILAR