KOLTUK ALTI KOKUSUNA İLGİNÇ ÇÖZÜM

Yeni bir araştırma, bakteri plantasyonu ile koltuk altı kokusu sorunundan kurtulabileceğimizi iddia ediyor.

koku

Koltuk altı kokusu neden olur? Bu sorunun yanıtı basit: Bakteriler.

İstediğiniz kadar deodorant sıkın. Dilediğinizi yapın. Yine de bazen bu koku probleminden kurtulamazsınız.

Kaliforniya Üniversitesi’nde post doktora çalışmalarını yürüten Chris Callewaert bu konuyu dert edindi ve hiç de alışılmadık bir yönteme başvurdu.

Araştırma kapsamında Callewaert, ikizleri inceledi. İncelediği ikizler neredeyse birebir aynıydılar; fakat birisinin koltuk altında kötü kokular oluşurken, diğerinde koku sorununun zerresi bulunmuyordu. Aradaki farkın bakterilerden kaynaklandığından şüphelenildi. Zira ikizlerden kötü koku şikayeti bulunanı koltuk altını 4 gün üst üste antibakteriyel sabun ile yıkamış, kötü koku şikayeti bulunmayanı ise hiçbir işlem uygulamamıştı.

Callewaert, güzel kokulu ikizin derisinden aldığı bakterileri diğer ikizin koltuk altına uyguladı. Aynı işlem 18 ikiz üzerinde daha uygulandı. 18’den 16’sında, koku seviyesinde 1 ay içerisinde iyileşme olduğu, etkilerin ise yarısında 3 aydan daha fazla sürdüğü belirlendi.

Araştırmalar henüz emekleme aşamasında. Fakat bakteri transferi yöntemi ileride koltuk altı kokusu sorununun çözümü için yararlı bir yöntem olabilir.

O kadar zamanım yok, bekleyemem diyenleriniz için: Vücut Kokusuna Karşı 6 Çözüm

BENZER YAZILAR