ZAYIFLAMAK İÇİN YEMEKTEN SONRA BUNU YAPIN

“Bu kadar kolay mıymış!” diyeceksiniz.

yemek

Zayıflamak için bazı tavsiyelere ihtiyacınız varsa, İtalyanlar’a kulak verin.

Yönteme İtalyanca’da passeggiata deniyor. Yani, kısa yürüyüşler yapmak. Birçok İtalyan bunu yapıyor. Özellikle de yemeklerden sonra.

 

Bu yürüyüşlerde öyle yürüyüş ayakkabılarınızı giymeniz falan da gerekmiyor. Yürüyün, güneşin tadını çıkarın. Hatta imkanınız  varsa, dostlarınızla ya da ailenizle birlikte yapın bu işi.

Kilo verme söz konusu olduğunda, faydalarını çokça göreceksiniz.

Prevention’ın yeni kitabı The Fat Cell Solution’a göre, bu güzel alışkanlığı edinmeniz, zayıflama planlarınız için akıllıca bir hamle olacak.

Diabetes Care’de yer alan bir çalışmada ise, yemeklerin ardından yapılan 15 dakikalık yürüyüşler, ilerleyen 24 saat içerisinde kan şekeri düzenlemesini iyileştiriyor.

Gün içerisinde yapacağınız bu 15 dakikalık kısa yürüyüşler, bir kalemde yapacağınız 45 dakikalık yürüyüş kadar etkili. Ayrıca, günde örneğin 3 kez yürüyüş yapmak, masanızdan ya da koltuğunuzdan kalkmanız konusunda da yardımcı olacak. Stresinizi azaltacağını da ekleyelim.

Akşam yemeğinin ardından yapacağınız passeggiata, daha da faydalı olacak: Çünkü, daha iyi uyumanıza yardım edecek.

Peki bunu nasıl başarabilirsiniz? Akşam yemeğinin ardından televizyonun karşısına çakılıp kalmaktansa,  15 dakikalık yürüyüşe çıkmayı deneyin. Birkaç hafta sonra, bu alışkanlığınızı sabah saatlerine de taşıyın. Hatta ofiste öğle yemeklerinin ardından da deneyin.

Kısa yürüyüşler, hayatınızın bir parçası olsun.

Halihazırda fit olduğunuzu düşünüyor ve passeggiata meselesinin gereksiz olduğuna inanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Fit olsak bile hayat stresle dolup taşıyor ve yürüyüş yapmak da bu stresten kurtulmak için harika bir yardımcı.

 

 

 

BENZER YAZILAR