SIKICI OLAN SEKS Mİ YOKSA SİZ MİSİNİZ?

Uzun ilişkilerde zaman içerisinde seks sıkıcı bir hal alabiliyor. Belki de değişmesi gereken seks hayatınız değil, sizsiniz…

cinsellik

Libido düşüklüğünden şikayet eden çoğu insan, seks hayatının monotonlaştığından dert yanar. Uzun süreli ilişkilerde ise bu cinsellikten sıkılma hali, daha yaygın görünebilir.

Uzun süredir birlikte olan çiftlerin seks hayatlarının cazibesini yitireceği ve sıradanlaşacağı anlayışı, şehir efsanesinden ibaret.

Women, Sex, Power, and Pleasure: Getting the life (and Sex) You Want kitabının yazarı Evelyn Resh, “Partnerimle seks yapma konusunda hiçbir isteğim yok.” diyenler hakkında ilk merak ettiği şeyin şu olduğunu söylüyor: “Onunla seks yapmaktan keyif alıyor muydunuz? Bireysel olarak ve çift olarak, birlikte geçirdiğiniz bunca zaman içerisinde ne gibi değişimler yaşadınız?”

Resh’e göre, eğer ilişkinin başlarında seks hayatı harikaysa, seksten sıkılmak ile ilişkinin süresini ilişkilendirmek hata olur. Hatta, kişi bir zamanlar iyi olan seks hayatının şimdilerde yerlerde süründüğünü iddia ediyorsa, öncelikle bireysel olarak kendi hayatına ve yaşam kalitesine bakmalı.

Cinsel uyumları en başından beri iyi olan ve bunu yıllar boyunca korumayı başaran çiftler, hayatın zorluklarına karşı korkuya kapılıp kalıplarını muhafaza etme derdine düşmektense, daha esnek ve daha hevesli olma yoluna giderler. Hayal kırıklıkları ve engeller ile karşılaştıklarında, yeni ve yaratıcı mekanizmalar geliştirmesini bilirler.

Seks hayatlarını iyi seviyede tutabilen çiftler, “geçmişe mazi” diyebilen, yeniliklere açık olanlardır. Geçmişe dönüp melankoli ile dolup taşmaktan ziyade, anın tadını çıkarmayı yeğlerler. İlişkide cinsel tatmin varsa, hayatta her şey aynı ilerliyormuş gibi bir his de ortadan kalkmış olur.

Son zamanlarda cinsel hayatınız monotonlaşıyorsa, yılbaşı gecesi sizin için iyi bir fırsat olabilir. Sorunun düzelmeyeceğini düşünüyorsanız, çuvaldızı kendinize batırın ve şu 2 soruyu sorun: “Başka ne gibi şeylerden sıkılıyorum? İkimiz birlikte, hayattaki zorluklarla nasıl mücadele ediyoruz?” Bu sorulara vereceğiniz yanıtlar, yatak odasına dair daha sağlıklı düşünceler elde etmenizi sağlayacaktır.

BENZER YAZILAR