UYKU MOLALARINDAN DİNÇ UYANMANIN 3 YOLU

Yoğun ve koşuşturmalı bir günde, kısa süreli kestirmeler büyük fark yaratabilir. Bu kestirmelerin ardından kendinizi sersemlemiş hissediyorsanız, ortada bir sorun var demektir. İşte şimdi kestirme sanatını öğrenmenin zamanı…

1

10 dakikanız varsa

Vaktinizin oldukça kısıtlı olduğunu varsayıyoruz. Flinders Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, 10 dakikalık bir uyku bile farkındalığınızı artırmak ve bilişsel performansınızı geliştirmek için yeterli olabilir.

Peki bunu nasıl başarabilirsiniz? Öncelikle üstünüzü değiştirmeyin. Üzerinizde ne varsa, yatağa ya da kanepeye onlarla uzanın ve üzerinize bir örtü alın. Perdeleri açık bırakın ve içeriye biraz doğal ışığın girmesini sağlayın. Kapkaranlık bir odaya kıyasla böyle bir ışık ortamında uyanabilmeniz daha kolay olacaktır. Uykuya dalmasanız bile, gözleriniz kapalı şekilde sessizliği dinleyerek dinlenmeniz enerjinizi artırmak için yeterli olacak.

20 dakikanız varsa

“Kafein kestirmesi” numarasını deneyin. Uzanmadan önce, hızlı bir şekilde bir fincan kahve için. Kafeinin etkilerini tam olarak göstermeye başlaması 1.5 saat gerektiriyor. Eğer zamanlamayı düzgün yapabilir ve alarmınızı 20-30 dakika sonrasına kurarsanız, yenilenmiş, dinç ve kafeinli bir şekilde uyanabilirsiniz.

1 saatiniz varsa

Uyuma süreniz ne kadar uzarsa, sersemlemiş bir şekilde uyanma ihtimaliniz de o kadar yükseliyor. Telefonunuza indireceğiniz Pzizz uygulamasıyla, REM uykusunun derinliklerine dalmanın önüne geçebilirsiniz. Kulaklıklarınızı takıp, uyku süresine göre düzenlenmiş tonlardan birisini seçebilirsiniz.

 

BENZER YAZILAR