PLANLAMA UZMANI

Daha sağlıklı, güçlü ve hızlı olmak için doğru antrenman unsurlarıyla çalışmanız şart.

Untitled-2

İş, aile ve sosyal yükümlülüklerin arasında koşuştururken, günlük işleri planlamak Tetris oynamaya benzer: Çok fazla parçayı, kısa bir zaman diliminde, uyumlu bir şekilde yerleştirmeniz gerekir. Koşmak için boş an kolladığınızda hiç fırsat bulamayabilirsiniz. Ve çıkıp koşsanız bile, planlı programlı bir çalışma kadar verim alamayabilirsiniz.

Profesyonel triatlet ve koşu antrenörü Mackenzie Madison, sağlam bir temel oluşturmak ve hedefe giden bir rota çizmek için plan yapmanın elzem olduğunu söylüyor. “Ayrıca farklı çalışma varyasyonları içereceği için her gün aynı şeyi yapmaktan kurtulursunuz” diye ekliyor.

Antrenmanlarda varyasyonun birçok fiziksel faydası vardır. Araştırmalara göre temponuzda kısa süreli artışlar yapmak, kardiyovasküler sisteminizin daha etkili çalışmasını sağlayarak zayıflamaya yardımcı oluyor. Ağırlık çalışmaları sakatlıklardan korunmanıza ve kemik yoğunluğunuzun artmasına katkı sağlıyor. Ayrıca planlı çalıştığınızda zorlu çalışmaları gerekli dinlenme süreleriyle destekleyerek, vücudunuzun yıpranmasını engelleyebilirsiniz.

Sizi amacınıza ulaştıracak antrenman programlarını antrenörlerden temin edebileceğiniz gibi, kendi programınızı da tasarlayabilirsiniz. Temel prensipleri benimseyerek, kendi yaşam tarzınıza uygun programı hazırlayabilmeniz mümkün.

BENZER YAZILAR