DOĞAL SAKİNLEŞTİRİCİ

Ultra maratoncu Olson’ın taktikleriyle anksiyete sorununun üstesinden gelin.

1

SORUN: YARIŞ ÖNCESİ STRES 

“Gözlerinizi kapatın, nefesinize odaklanın ve göğsünüzün inip kalkarak midenizdeki kelebekleri yok etmesine izin verin. Yarıştan önce dağlarda eğlenmek üzere kendimle bir anlaşma yapıyorum. Her ne yaşarsam yaşayayım kabul edeceğimi, sağlığım ve sevdiklerim için şükredeceğimi söylüyorum.”

SORUN: YARIŞ ORTASI KAS KRAMPI 

“Derin bir nefes alıp vücudumu gevşetir, kaslarımı ve zihnimi rahatlatırım. Ardından vücudumu dinlerim. Postürümü kontrol ederim, yarış öncesi ne kadar ne yiyip içtiğimi, problemin çözümünü düşünürüm. Durup esneme yapmam gerekiyorsa, olumsuz düşüncelere kapılmak yerine gerekeni yaparım.”

SORUN: YENİLGİ HİSSİ 

“Böyle durumlarda kendinizi motive etmek için içinizden sık sık tekrar edebileceğiniz mantralar bulun. Ben ‘Sadece nefes al. Aslan gibiyim. Dağ gibi adamım” gibi şeyler söylüyorum. Bazen de oğullarımın isimlerini sayıklıyorum. Bir keresinde tepe tırmanışı yapan bir adamın, ‘Sadece bir adım daha at’ dediğini duymuştum.”

SORUN: KÖTÜ HAVA ŞARTLARI 

“Sorun yaşamak kaçınılmazdır. Önemli olan ne tepki vereceğiniz. Problem her neyse, çok yönlü bakmaya çalışın. Pozitif bir yanını görmeyi başarabilirsiniz. Moralinizin bozulması ve gelgit yaşamanız çok doğal, onu da kabul edin. Ve yaşadığınız, koştuğunuz, güldüğünüz, hatta yağmurda ıslandığınız için şükredin.”

BENZER YAZILAR