İŞİNİ BİLEN 6 BAKIM YAĞI

Daha genç görünmek için kuru saçlarınızı, nemsiz cildinizi ve çatlak dudaklarınızı bakıma alın.

1

Eğer bir araba olsaydınız, kuruyan saçınızı ve ince çizgilerinizi gösterge panelinde görürdünüz. Gerçek hayata dönersek, bunları sizin anlamanız gerekiyor. Misal, bu bahsettiğimiz belirtiler ciltteki yağ oranının azaldığını gösteriyor. Dermatolog David Colbert’a göre genç bir cildin ve saçın anahtarı yağ. Sizi zamanla paslandıran tek şey iş hayatı veya uykusuzluk olmuyor, sert temizleyiciler de pek masum değil. Dr. Colbert’a göre yüzünüzü ne kadar haşin temizlerseniz, o kadar hızlı yaşlanırsınız. Cildi nazikçe temizleyen ve bakım yapan bu yağlarla hız ibresini tersine çevirin.

Yüz temizleyicisi
İster inanın ister inanmayın, yüzünüzdeki fazla yağı temizlemenin en iyi yolu daha fazla yağ. Dermatolog Terrence Keaney, “Yağlar lipit moleküllerini sever” diyor. Yağ ciltte biriken kir ve lipitleri kendine bağlayarak temizliyor, bunu yaparken de cildi kurutmuyor. Papatyanın yatıştırıcı özelliğinden faydalanın ve yüzünüzde pürüzsüz bir his bırakmasına izin verin.

2

The Body Shop Camomile Cleansing Oil, 49,90 TL, thebodyshop.com.tr

Saç bakım kremi
Çoğu bakım kremi saçınızı ağırlaştırdığı için sönük bir görünüm oluşturur. Ama bu ürün, saç tellerini cansızlaştırmadan yumuşak ve güçlü görünmesini sağlıyor. Ürünün sihirli içeriği Hindistan cevizi yağı. Hindistan’da yapılan bir araştırmada, her gün bu yağı kullanan kişilerin saçlarının, kullanmayanlara göre daha az kırıldığı gözlendi.

3

Bumble and bumble Hairdresser’s Invisible Oil Sulfate Free Shampoo, 83 TL, sephora.com.tr

BENZER YAZILAR