EMEKLİLİĞİNİZİ ERTELEMEK ÖLÜM RİSKİNİZİ %11 ORANINDA AZALTABİLİR!

Ekstra para kazanmak tabi ki güzel, fakat bu ikramiye daha da güzel. Araştırmacılara göre emeklilikte doğru yaş kaç?

1

Emeklilik aktiviteleri biraz bekleyebilir: Oregon State University’nin yeni araştırmasına göre, emekliliği ertelemek ömrünüzü uzatabilir.

Araştırmada, 66 yaşında emekli olan kişilerin, 65’de emekli olanlara kıyasla her hangi bir sebepten dolayı ölüm sebeplerinin %11 oranında daha düşük olduğu ortaya çıkıyor. Çalışanların sağlık durumları dahi göz önüne alındığında sonuçlar böyle görünüyor.

Sağlığınızı koruyan ekstra para kazanmak değil, işin kendisi.

Araştırmacılardan Dr. Michelle Odden’e göre “İş insanlara bir amaç yaratır, bilişsel ve sosyal katılımlarını sağlar. Yani sabahları yataktan kalkmak için bir amacınız olur.”.

Araştırmacılar bilişsel ve sosyal uyarılmanın stres seviyelerinizi düşürdüğünü, kendinizle ilgilenmenin önem kazandığını söylüyor. Odden’a göre bu sayede daha sağlıklı beslenir, daha fazla egzersiz yapar, ilaçlarınızı alır ve daha sık doktora görünürsünüz.

Bu araştırmanın sonucu onlarca sene sonra emekli olacaksanız dahi geçerli.

Bir sosyal aktiviteye katılmak (özellikle fiziksel aktiviteler; koşmak ya da halı saha yapmak gibi) vücut ve zihninizde aynı iş gibi uyarılma sağlar. Odden’a göre bu durum aynı sağlık faydalarını yakalamanızı sağlayabilir.

BENZER YAZILAR