NE KADAR SEKS “ÇOK FAZLA SEKS”?

seksSihirli bir seks sayısı yok. Fakat kafanızda hemen bir sayı oluştuysa, yatak odası sıkıcılığına sebebiyet verebilir.

Her şeyin fazlası iyidir mantığı yatak odasında geçerli olmayabilir: Carnegie Mellon University’de gerçekleştirilen araştırmaya göre çok fazla seks yapmak, seksten aldığınız hazzı azaltabilir.

Araştırmada, evli çiftler içinde ayda en az 1 kez meşgul olan fakat haftada 3 kezden fazla da olmayanlar arasında iki grup ayrılıyor. Bazı çiftlerden seks hayatlarını ikiye katlamaları istenirken diğerlerinin sabit kalması talep ediliyor.

3 ay sonunda, seks hayatlarını katlayan çiftlerin, deneyin başlangıcına göre daha az cinsel istekleri kaldığı gözlemleniyor.

Sebebi mantıklı: Neyin ne zaman yapılacağının dikte edilmesi işin havasını kaçırıyor. Araştırmacılardan Dr. George Loewenstein’a göre çiftler cinsel birlikteliklerinin kaydını tutmak durumunda oldukları için baskı işin eğlencesini kaçırmış.

Belki siz araştırmadaki gibi bir kotayı tutturmaya çalışmıyorsunuz fakat muhtemeldir ki cinselliğinizi renklendirmek için hız vermişliğiniz de vardır.

Bu aslında hatalı: Men’s Health cinsellik danışmanı Prof Dr. Debby Herbenick‘e göre cinsel frekansın sizin zevk ve hazzınızla pek alakası yok.

Herbenick’e göre eğer partnerinizle beraber isteyerek, sık sevişiyorsanız tabi ki devam etmelisiniz. Fakat eğer siz memnunsanız sihirli sayınızın partnerinizden az kalması çok da problem değil.

Cinsel hayatınızı bir üst seviyeye taşımak için nicelikten çok niteliğe önem verin. Herbenick’e göre istisnai bir sevişme için anahtar nokta aranızdaki bağlantıdır.

“Birbirinize açık olun. Partnerinize bir porno yıldızı gibi (tabi eğer istediğiniz buysa ayrı) davranmaktansa bir insan gibi davranın.”

İşler kızışmadan önce birbirinizle beraber olmanın tadını çıkarın. Ortamı mumlarla süslemek, beraber duş almak ve seksi bulduğunuz müzikler dinlemek Herbenick’e göre sizi rahatlatabilir.

BENZER YAZILAR