DAHA UZAĞA VE DAHA HIZLI KOŞMAK İÇİN İPUÇLARI

Örümcek ağı tutmuş metotlar, size bir fayda sağlamayacaktır. Daha uzağa, daha hızlı koşmak için hazırladığımız ipuçlarını takip edin.

run

İnsanlar yeryüzüne geldiğinden beri sürekli koşuyor. Peki, yüzyıllardır bunu yapmamıza rağmen neden hala doğru koşamıyoruz? Bunun birçok sebebi var: Masa başı işleri, trafikte geçirilen saatler, koltukta yatarak izlediğimiz filmler… Kısacası kaslarımızı hareket ettirmeden yaptığımız bütün aktiviteler.

Ancak artık kötü günler geride kaldı. Bu yazıyı okuduktan sonra koşu antrenmanlarınızdan daha çok faydalanabileceksiniz.

En çok ve en hızlı yağ yakabileceğiniz kardiyo metodu koşmaktır. Doğru tekniklerle bu antrenmanı çok daha etkili bir hale getirmek de mümkün. Saliselerin bile büyük önem taşıdığı atletizmi düşünürsek, birçok bilim adamının ve antrenörün daha etkili teknikler geliştirmek için çalışması sürpriz olmasa gerek.

Mesela, Atina Olimpiyatları’nda koşulan maratonda gümüş madalya kazanan Meb Keflezighi’nin uyguladığı metotlar, aynı başarıyı 70’lerde kazanan Bill Rodger’ın zamanında daha bulunmamıştı bile. Anlayacağınız, gelişen tekniklerden sizin de faydalanmanız mümkün. Nasıl mı? Vakit kaybetmeden sizi bu tekniklerle tanıştırmaya başlayalım isterseniz.

BENZER YAZILAR