FITNESS DİREKTÖRÜMÜZ BU EGZERSİZİ YAPMAYA DOYAMIYOR

B.J Gaddour‘un favorisi olan bu hareketin adı ‘kettlebell roller’. Siz de antrenman rutininize eklemek isteyebilirsiniz.

1

Kettlebell roller size saçma görünebilir. Hatta hareketi doğru formla gerçekleştirebilirseniz sırt üstü kalmış bir kaplumbağa gibi görünebilirsiniz.

Fakat ne kadar saçma görünürse görünsün, cephanenize eklemeniz gereken önemli bir hareketten bahsediyoruz.

Omurganız acı hissetmeyecek şekilde bükülüp esneyebilmeli. Fakat çoğu erkek bütün gün oturmak ve kambur durmak yüzünden tutuluyor. Bu omurga hareketlerinizi çok rahatsız edebilir. (Eğer kettlebell rollerın ilk tekrarında acı hissederseniz, siz de bu kalabalıktansınız.)

Üst sırtınızdan kalçalarınıza doğru, mat üzerinde yuvarlanmak omurganızı mobilize eder, sizi sakatlıktan korur ve vücudunuzun hareket açıklığını tamamen geliştirir. Hareketin anahtar noktası, yaptığınız süre boyunca kapanmış ve esnemiş bir vücut pozisyonunu korumak.

Hareketi rahat yapabildiğiniz zaman denkleme bir de kettlebell ekleyin. Ağırlık merkez bölgeniz için daha büyük bir yükleme ve denge kapasitesi sunacak. Karışıma bir de overhead press eklerseniz, işler iyice zorlaşacaktır.

BENZER YAZILAR