YAĞ YAKAN 5 LEZZET

Bu 5 lezzeti diyetinize ekleyerek daha fazla yağ yakabilirsiniz.

1- Tarçın

Tarçın, midenin boşalmasını yavaşlattığı için kandaki glikoz seviyesini düşürebilir ve daha uzun süre tok kalmanızı sağlayabilir. Yapılan bir çalışmada, gizli şeker ya da tip 2 diyabet hastası insanlarda, tarçının glikoz dengesini iyileştirdiği ortaya konuldu. Günde 1 ya da yarım çay kaşığı tarçın, birçok mucizenin kapısını aralayabilir. Taze tarçın tüketmek ise daha mantıklı; çünkü zaman içerisinde tarçında bulunan aktif maddeler ve polifenoller azalabilir.

1

2- Limon Suyu

Sabahları limonlu su içmenin sindirimi desteklediğini muhakkak duymuşsunuzdur. Aynı şekilde, öğünlerden önce ya da öğün sırasında birkaç çorba kaşığı limon suyu tüketmenin kan şekerini düzenleme üzerine faydalı olduğu da ortada. Fareler üzerinde yapılan bir araştırmada, limon içerisinde bulunan polifenollerin kilo almayı ve yağ depolamayı durdurduğu ortaya konuldu. Limonlu su içerek ya da salatalarına limon suyu ekleyerek faydalarından yararlanabilirsiniz.

2

3- Arnavut biberi

Bu acı biber sayesinde açlığınızı bastırabilir ve daha fazla kalori yakabilirsiniz. Arnavut biberinin yanı sıra, benzer etkileri acı biberden ya da acı sostan da sağlayabilirsiniz. Çalışmalar, acı biberin içinde bulundan kapsaisin maddesinin metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırdığını ortaya koyuyor.

3

4- Zerdeçal

İnflamasyon birçok hastalığın bir numaralı şüphelisi olarak karşımıza çıkıyor. Zerdeçal ise inflamasyonla savaşan mucizevi bir baharat. Birçok çalışmada, zerdeçalın obeziteyi azalttığı ve birçok sağlık sorunu konusunda yardımcı olduğu belirtiliyor.

4

5- Keten tohumu

Hormonları dengeliyor, inflamasyonu azaltıyor ve de kilo vermeye yardımcı oluyor. Omega-3 ALA açısından zengin olan keten tohumu, aynı zamanda iyi bir lif kaynağı.

5

BENZER YAZILAR