HEM İNCELTEN HEM DE KAS YAPAN “MONTALVO” EGZERSİZİ

Artık geleneksel boks hareketleri vücut ağırlığı egzersizleriyle kalori yakan tüm vücut çalışması yaratmak için birleştiriliyor. New York City’s ShadowBox’ta eğitmenlik yapan Raymond Montalvo, ağır çanta çalışması, shadowboxing, sit- ups, burpees ve squat hareketlerini her bir seansta birleştiriyor.

1

45 dakikalık bir egzersizle, katılımcılar 500’e kadar kalori yakıyor. Vücuttaki tüm kaslarınızı kuvvetlendirirken kalbinizin hızlı atmasını sağlayarak bu melez çalışma, ağırlık kaldırma ya da tek başına kardiyodan daha fazla kalori yakıyor. Montalvo’ya göre bu süreçte hem incelip hem de kas yapmış oluyorsunuz. Aslında bir nevi herkesin yapabileceği bir CrossFit çalışması. daha da önemlisi bu çalışmaları yapmanız için bir spor salonuna ihtiyacınız yok. Montalvo her şeyi evinizde yapabileceğinizi söylüyor (eldivensiz ve çantasız). Montalvo vücut ağırlığı egzersizleriyle birleştirmek için 3 basit fakat çok etkili melez boks hareketleri kombinasyonu yaratmış. Bu hareketleri tekrar etmeyi deneyin. 20 dakikadan daha az bir sürede terlemiş ve bitmiş olacaksınız.

1. Round
Boks kombinasyonu: Sol, çapraz, kroşe, aparkat, aparkat (Bu hareketleri tamamlayıp, 3 saniye dinlendikten sonra yeniden tekrarlayın)
Süre: 1 dakika
Aktif dinlenme: Şınav, 1 dakika

2.Round
Boks kombinasyonu: Sol, sol, çapraz, ördek hareketi(Vuruştan kaçmak için eğilmek),  (Bu hareketleri tamamlayıp, 3 saniye dinlendikten sonra yeniden tekrarlayın)
Süre: 1 dakika
Aktif dinlenme: Eğilip zıplama, 30 saniye / Eğilip beklemek 30 saniye

3. Round
Boks kombinasyonu: Sol, çapraz (durmadan; sabit bir hızda başlayacak, yavaş yavaş yumruklar hızı artacak), 1 dakika
Aktif dinlenme: Burpees, 1 dakika (Burpees, egzersizleri çömelme hareketi, şınav ve dikey sıçramayı hızlıca, birbiri ardına sıralamayı içermektedir)

Montalvo bu hareketleri tekrarlarken adeta dövüşen bir boksör gibi performans göstereceğinizi söylüyor. Eğer zaman içinde güç ve dayanıklılığınızı arttırmak istiyorsanız, çalışmalarınızı elinize 2 kiloluk dumbell alarak bir ileri seviyeye taşıyabilirsiniz.

BENZER YAZILAR