YÜZÜM ÇOK KILLI NE YAPMALIYIM?

Sadece kadınlar istenmeyen tüylerden şikayetçi olacak değil ya. Erkeklerin de böyle sorunları var elbette. Yüzünüzde elmacık kemiğiniz, kaş üstü ve ortası sizi rahatsız eden ve kirli bir görüntüye neden olan kıllarla dolu olabilir. Ancak her şeyin çözümü var…

kıl 1

Deyim yerindeyse artık devir değişti. Erkekler eskiye göre daha bakımlı, hatta kadınlar kadar bakımlı. Birçok erkek kuaföründe saç, yüz, el ve ayak bakımı için uygulama yöntemleri sunuluyor. Erkeklerin en çok ilgi gösterdikleri konuysa, yüzlerinde ve enselerinde bulunan istenmeyen tüyler. Çocukken, yüzünüzdeki belli bölgelere jilet vurmak ya da cahil berberlerin çakmakla o tüyleri yakması, sizi şimdilerde çok uğraştırıyor olabilir. Bu tüylerden kurtulmanın hem kalıcı hem de geçici yolları var.

Berberlerde yaptıracağınız uygulamaların en sağlıklıları cımbız, ip ve sir ağda. Eğer tüyler yoğun ve kalınsa sir ağda ile yaptırmanızı tavsiye ederiz, çünkü tek seferde bütün tüylerden kurtulur, sanılanın aksine daha az acı hissedersiniz. İp, daha çok ince ve daha az olan bölgelerde tercih edilmeli. Cımbız ise kaş çevresi için ideal olacaktır. Bu saydığımız uygulamalar geçici çözüm üretecektir. Ancak kalıcı çözüm istiyorsanız, epilasyon yöntemine başvurmanızda fayda var. Aşağı-yukarı 3-4 seanstan sonra tüyler gözle görülür şekilde incelecek ve uzama süresi yaklaşık 2 aya kadar çıkacak. Bu da yüzünüze daha az işlem yapacağınız anlamına gelir. Seanslar arttıkça tüyler gittikçe küçülecek ve neredeyse yok olma evresine gelecektir.

Saydığımız bu yöntemler dışında yapacağınız her şey size zarar verebilir. Tüyleri yok etmek yerine daha da güçlendirip, daha hızlı uzamasına neden olabilir. Ayrıca unutmayın, bakımlı olmak ayıp değil, ayrıcalıktır.

BENZER YAZILAR