ÇÖZÜMÜ UZAKTA ARAMAYIN, SQUAT YAPIN

Eğer bedeninizi güçlendirmek ve daha kısa sürede ciddi sonuçlar almak istiyorsanız, çözümü uzakta aramayın, Squat yapın. 

squat 1

Squat kelime olarak çömelme anlamına gelir. Aslında bu hareketin sadece bacak kaslarına fayda sağlandığı ağızdan ağza dolaşsa da, bütün vücut kaslarını çalıştıran çok önemli ve ender hareketlerden biridir. Bu yüzden çalışma programınız arasında çömelme hareketinin olması vereceğiniz en akıllıca karar olacaktır.

Bütün vücudunuza kas inşa etme konusunda yardımcı olan bu hareket, vücut genelinde sağlam bir yapı kurmanızı sağlayacak anabolik bir ortam oluşturur. Düzgün ve doğru yapıldığı takdirde testesteron ve büyüme hormonunun salgılanmasını sağlar. Bu hormonlar bilindiği üzere kas gelişimi için hayati önem taşıyan hormonlardır. Vücudunuzun daha fazla kas kütlesi kazanmasına yardımcı olan squat sayesinde yağ yakımı da hızlanacaktır. Çünkü kalori yakmanın bir yolu da kas kütlesi kazanmaktır.

Squat sayesinde sinir sistemi ve kas grupları arasındaki bağ kuvvetlenir. Bu da mega dozda kalsiyum salgılanması anlamına gelir, bu sayede kemik kırılmalarının önemli bir ölçüde önüne geçilir.  Ayrıca bacak kaslarını doğrudan etkilediği için birçok faydasını görürsünüz. Kuvvetli bacaklar demek, daha hızlı koşmak, daha iyi bisiklete binmek, daha yükseğe zıplamak demek.

Bel ve karın kaslarının da güçlenmesine yardımcı olan bu Squat, bütün gövdenizi çalıştırmak için uygulayabileceğiniz ender bir harekettir. Yapılan çalışmalarda Front Squat’ın (yani barı omuzun ön tarafında tutarak yaptığınız) karın ve bel kaslarının güçlenmesine ve gelişmesine ciddi derecede yardımcı olduğu görülmüştür. Çünkü ağırlık altına giren vücut çömelirken; onu destekleyen, ayakta ve sabit tutan karın kaslarıdır. Ağırlık arttıkça sizi dengelemek ve stabil konumda tutmak zorunda olan karın kaslarınız güçlenir.

Ancak bu çok yönlü hareketi yaparken dikkatli olmanızda fayda var. Aksi takdirde ciddi sakatlıklar yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.

BENZER YAZILAR