YAĞ YAKMA FENOMENİ: YEŞİL ÇAY

Yeşil çay son yıllarda vücut geliştirme ile uğraşanlar arasında çok yaygınlaştı. Neden mi? Çünkü yeşil çay tam bir yağ düşmanı!

YEŞİL ÇAY 2

Yeşil çay günümüzden tam 4,000 yıl önce keşfedildi. Yeşil çayın ardında saklanan en büyük sır, içeriğinde bulunan polifenol. Polifenoller geniş bileşenler grubu olan antioksidanların bir parçasıdır. Hücresel aşınmayı önler. Birçok çalışma göstermiştir ki; polifenoller bir dizi kardiyovasküler hastalıklardan ve kanserden koruyucu özelliğe sahiptir.

Ancak bunun dışında özellikle yağsız bir vücut isteyenler için yeşil çay en doğal yol. İngiltere’de yapılan bir deney bunun en büyük kanıtı. Yapılan deneyde 7 gönüllüye kafeinsiz 571 mg yeşil çay ekstresi verildi. Kardiyo ve dayanıklılık antrenmanına sokulan 7 gönüllü, plasebo(yalancı ilaç) alanlara oranla % 1,63 oranla daha fazla yağ yaktılar.

Yeşil çay ayrıca insülin düzeyini de aşağıda tutarak, insülin duyarlılığını arttırıyor. Bunun sonucu olarak kaslarda büyüme meydana geliyor. Çünkü insülinin kas hücrelerindeki işlevi güçleniyor.

 

BENZER YAZILAR