KUSURSUZ BİR TIRAŞ İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Evet, hafta sonu bitti, tatil bitti. Yeniden iş başı yapma vakti… Pazartesi sendromu bir yana, özellikle işi gereği tıraş olmak zorunda olan erkeklere birkaç tavsiyemiz var.

tıraş

 

Bir erkek tıraş olurken kadınlara çok seksi gözükebilir, fakat tıraş sonrası yanıkları için aynı şeyi söyleyemeyiz… Bu yüzden size kusursuz bir tıraş için birkaç öneri sunacağız.

1-Peeling

Bu işi aslında kadınlar çok iyi yapıyor. Sizde bizce onlar kadar yüzünüzü düşünmelisiniz. Haftada 2-3 kez peeling yapın. Çünkü yüzünüz adeta bir soğan gibi katmanlardan oluşur. Hem ölü hücreleri hem de inatçı tüyleri çıkarmak için peeling çok faydalı olacaktır.

1

2- Tıraş öncesi yüzünüzü mutlaka yıkayın

Belki 5 dakika daha fazla uyumak ya da işe geç kalmamak için birçoğumuz yüzünü iyice ya da hiç ıslatmadan tıraş oluyor. Ama bu çok yanlış! İnanın bize kuru cilt diğerine göre 1,000 kat daha sert olacaktır. Kuru cilt üzerine tıraş olduğunuzda tahriş olmuş yüzünüz, herkes tarafından fark edilecektir…

2

3-Fırça kullanın

Her gün tıraş olanlar için 1 günlük sakal pek zorluk çıkarmaz. Ancak çok uzamış, ‘fırça’ gibi olmuş sakallar için mutlaka fırça kullanmalısınız. Bu eski bir yöntem gibi gözükebilir, fakat inanın bize eskiler bu işi iyi biliyor. Tıraş köpüğünü yüzünüze fırça ile uyguladığınız zaman, sakalınız daha iyi yumuşar ve tahriş olmadan ayna karşısından ayrılırsınız.

3

4- Körelmiş jiletten uzak durun

Hassasiyeti en aza indirmek için keskin bir jilet kullanın. Yeni nesil jilet kullanıyorsanız sık sık başlığı değiştirin.

4

5- Soğuk su ile durulayın

Biliyorsunuz soğuk su ve buz ağrıları azaltmaya birebir. Aynı şey tıraş için de geçerlidir. Sinek kaydı bir tıraş sonrası yüzünüzü soğuk su ile durulayın ve havlu ile güzelce kurulayın.

5

 

BENZER YAZILAR