Diyetlerle ilgili bilgiler

Diyet yapanların merak ettiği soruların cevaplarını veriyoruz.

Diyet yapmak istiyorsunuz ya da yapıyorsunuz, bir şeylerin ters gittiğini düişünüyorsanız eğer bu aydınlatıcı bilgilere bir göz atın. Daha detaylı bilgiler için beslenme kategorimizi ziyaret edin.

HAFTA SONU YİYİN GİTSİN!

Hafta sonu canınızın çektiğini yiyip hafta içi yediklerinize dikkat etmek, kilonuzu korumak için oldukça etkili bir yöntem. Bu şekilde bir planlama, sağlıklı beslenme motivasyonunu da artırıyor!

NİTELİKLİ ATIŞTIRMALIK

Gerçekte hepimiz şuursuzca atıştırıyoruz. Araştırmalara göre pek çok kişi günde ortalama 532 kaloriyi sadece atıştırdıklarıyla alıyor. Bunun önüne geçmek için yanınızda birkaç nitelikli atıştırmalık olsun. Karışık kuruyemiş, hurma, ceviz, lokmalık peynir, elma, badem, bir kutu süt, tahıl bar da bu atıştırmalıklara örnek…

YABAN MERSİNİ BİREBİR

Yaban mersini diyet konusunda süper besinlerden biri. Çünkü yaban mersininde bulunan doğal yağ asitleri, vücutta depolanmış yağları çözmeye yardımcı oluyor ve içerdiği enzimler de metabolizmayı hızlandırıyor. Tek dikkat etmeniz gereken şu: Bazıları hâlâ yaban mersini aldığını zannedip cranberry (turna yemişi) alıyor; aman dikkat!

GERÇEKÇİ OLMAYA ÇALIŞIN

Bir kilo yağ kaybetmek için 7.000 kalori harcamanız gerekiyor. Günlük ortalama 500 kalori azaltsanız bile, haftada ancak yarım kilo verebiliyorsunuz. Hedefiniz ise haftada en fazla yarım kilo vermek olmalı ve bu da makûl bir yaklaşım…

ŞEKERSİZ SAKIZIN BÜYÜSÜ

Öğle yemeğinden sonra şekersiz sakız çiğneyenler, öğleden sonra yediği atıştırmalıklardan yüzde 60 daha az kalori alıyor! Bir parça sakız çiğnemekle hem ağzınız meşgûl oluyor hem de beyne gönderilen mesajla iştahınız kesiliyor.

MEYVENİN DE SINIRI VAR!

Meyvesiz diyet olmaz ama fiziksel olarak biraz tembelseniz dikkat! Yapısal sebeplerle früktoz vücutta daha hızlı yağ olarak depolanıyor. İşte bu yüzden hem hareketsiz hem de meyve delisi olanların dikkat etmesi gerekiyor.

ACIKIR ACIKMAZ YEMEYİN

Yapılan araştırmalara göre insanlar acıktıkları anda sofraya oturduğunda ya da acıktıkları anda sipariş verdiklerinde çok daha kalorili yiyeceklere yöneliyor. Yapmanız gereken, biraz daha önce sofraya oturup siparişinizi de bir saat önceden vermek. Çünkü ancak o zaman yüzde 10 daha az kalorili besinlere yöneliyorsunuz.

RENKLERİN DE KATKISI VAR!

Size insan psikolojisiyle ilgili çarpıcı bir bilgi: Yemek takımıyla masa örtüsü aynı renkteyse insan tabağındaki yemeğin daha çok olduğunu düşünürmüş. Bu, daha az yemenizi sağlayacaksa işe yarayacaktır…

BENZER YAZILAR