EĞER EREKSİYON PROBLEMLERİ YAŞIYORSANIZ, BU SAĞLIK TESTİNE GİRMELİSİNİZ

Penisinizle ilgili problemler sürpriz bir durumdan kaynaklanıyor olabilir.

ereksiyonEğer ereksiyon bozukluğunuz varsa, en önemli meseleniz penisiniz ve ne olmuş olabileceğidir. Fakat aslında yapmanız gereken bu duruma sebebiyet veren problemlerin köküne inmek ve genel sağlık problemlerinizi keşfetmek olmalı.

Toronto Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırmaya göre ereksiyon bozukluğu yaşayan erkekler, normal durumdaki erkeklere kıyasla 2 kat daha fazla oranda tanısı konmamış diyabetle karşı karşıyalar. Bu etki orta yaşlı erkeklerde daha bile fazla: 40 ve 50li yaşlardaki erkeklerin neredeyse %20’si haberleri bile olmadan diyabet hastası.

Peki nedir bu bağlantı? Araştırmacılardan Dr. Sean Skeldon’a göre “Tedavi edilmemiş diyabet, kan damarlarınıza ve sinirlerinize zarar verir. Erekte olabilmek için bunlara ihtiyacınız var.”

“Diyabet olsam bilirdim” diye düşünüyor olabilirsiniz. Fakat problem şu ki çoğu türde belirgin, tespit edebileceğiniz semptomlar bulunmamakta. Olsa bile, genel meseleler: Yorgun hissetmek ve sık tuvalete gitmek gibi sık rastlanılacak durumlar.

Dr. Skeldon’a göre “Ereksiyon kaybı bazı erkekler için ilk işaret olabilir.”

Önce yapılması gereken şu: Eğer ereksiyon sağlayamıyor ya da sürdüremiyorsanız, bir doktor randevusunu hemen ayarlayın.

Eğer doktorunuz diyabetten şüpheleniyorsa, büyük ihtimalle aç karnına kan şekeri ölçümü isteyecektir. Eğer diyabet için risk faktörünüz yüksekse test ihtimaliniz artacaktır: Yüksek kan basıncı, yüksek kolestrol, obezite ya da ailenizin hastalık geçmişi gibi. Normal değerlerin dışında kalmanız hem kalp, hem damar sağlığınızı tehdit edebilir ve diyabet hastalığınız ilerleyebilir.

Fakat eğer testler normal sonuç verirse oral bir glikoz toleransı testi de yaptırmanız gerekebilir. Bu test bir sabah boyunca kan şekerinizin ölçülmesini sağlar, insülin direncinizi tespit edebilir ve önceki testlerde çıkmayan riskleri gösterebilir.

Böylelikle problem tam bir şeker hastalığına dönüşmeden engelleyebilirsiniz.

BENZER YAZILAR