BU BASİT AKSESUAR KURALI BAŞINIZI AĞRITMAYACAK

tarzSpoiler gibi olmasın ama: Püf noktası basit olmak.

İş tarz sahibi olmaya gelince vasatın üstüne çıkmak için bazı adımları atmaya ihtiyacınız var.

Fakat eğer fazla kasarsanız da işleri karıştırırsınız. Şık bir centilmen bilir ki stil dengesini kurmak aksesuarları yönetmekle de alakalıdır.

Genel bir kural olarak 2 aksesuarın fazlasına çıkmayın. (Hadi olsun olsun 3 diyelim) Örneğin kravat ve kravat iğnesi, ya da kravat ile cep mendili gibi. Detaylar sizi elegant gösterecektir.

Kravatınızdaki renklerden birine uyan renkte bir cep mendili biraz muhafazakar da olsa düzgün, doğru ve bilinçli bir erkek görüntüsü verecektir.

Fakat Moda Direktörü Sandra Nygaard uyarıyor; kravat ile cep mendilini birebir aynı renkte seçmek de doğru olmayacaktır. Nygaard’a göre “Çok fazla koordine bir nerd gibi görünmek istemezsiniz.”

Aynı renkten ziyade uyum sağlayacak, birbirini tamamlayabilecek iki rengi seçmeye çalışın. Ya da daha güvenli oynayıp beyaz bir cep mendilini tercih edin. Bu sizi hem sade hem de sofistike gösterebilir.

Daha cesur bir görüntü için ise Nygaard dikişleri karıştırmayı tavsiye ediyor. Bu görüntü terzinizin ustalığını da ortaya koyacaktır.

Burada önemli nokta desenlerin çelişmediğinden emin olmak. Örneğin kravatın büyük bir geometrik desen varsa, cep mendili için benzer bir renk tonuna sahip küçük bir çiçek baskısı bulabilirsiniz.

Cool olmak sizin elinizde, hem de çok çaba harcamadan. Fakat unutmayın her şeyi aynı anda istemek doğru değildir.

BENZER YAZILAR