HALEN İNANDIĞINIZ 5 SAÇ EFSANESİ

Bu yanılgılardan kurtulma vaktidir.

Hala her gün saçınızı şampuanlıyor musunuz? Stresli aylardan sonra beyaz saçlarınızın çıktığını mı düşünüyorsunuz? Tepenizde neler yaşandığının farkında olduğunuzu sanıyorsunuz fakat muhtemelen birçok erkek gibi sizde efsanelere kapılıyorsunuz. Eskimiş bilgilerden vazgeçin ve saçınızın en iyi şekilde görünmesi için nasıl olması gerektiğine dikkat edin.

11. EFSANE: Kepek sadece kurumuş saç derisidir.

Maalesef rahatsız edici kaşıntıların ve utandırıcı saç kalıntılarının çözümü biraz ekstra saç kremi değil. Mount Sinai Hastanesi’nden dermatolog Dr. Angela Lamb’e göre “İnsanlar çoğunlukla bunların kurumuş kafa derisi olduğunu düşünse de bunlar aslında kepektir. İlk kepek yaşadığınız zaman da bile inkara gitmeyin.”

Kepek probleminiz büyük ihtimalle kafa derinizin üzerinde oluşan doğal mantara verdiği aşırı tepkiden kaynaklanmakta. Stres ve hava değişiklikleri bu durumu tetikleyebilir. Tabi ki Selenyum sülfid ve salisilik asit içeren kepek önleyici şampuanlara dönebilirsiniz. Bu şampuanlar kepek oluşumunu durdurabilir. “Bu sıkıntı yüzünden koyu renk tişörtlerden ve utanmaktan kaçınmanıza gerek yok, kolayca halledebilirsiniz.”

BENZER YAZILAR